Sosyal bilgiler dersinde performans ödevlerine ilişkin öğrenci ve öğretmen görüşleri
Perspectives of students and teachers concerning performance homework in Social Studies course
  1. Tez No: 395257
  2. Yazar: ŞENNUR ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEVZAT GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Performans ödevleri, yapılandırmacı eğitim, alternatif ölçme yöntemleri, öğretmen görüşleri, öğrenci görüşleri, performance work, constructive education, alternate grading, teachers view, students view
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Coğrafya Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
Araştırma, Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin, performans görevlerine ilişkin görüşlerinin nasıl olduğunu ve görüşlerinin cinsiyet, yaş, kıdem ve görev yaptıkları okulun ekonomik durumu gibi değişkenlerine göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilerin performans ödevlerine ilişkin görüşlerinin nasıl olduğu, ekonomik durum, anne ve baba eğitimi, meslek ve yaş durumu gibi değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırma tarama türünde betimsel bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
The research tries to depict, if social sciences teachers contemplate that performance works differ regarding to gender, age, duty and the economic condition of the school they teach at. Besides, it tries to determine if students share the opinion that performance works success depends on the economic situation of the parents, their educational level, profession and ages.