Mecmûa-i Eşâr ve Fevâid (03 Gedik 18228) inceleme tıpkıbasım
Collection of poems and Fawaid(03Gedik 18228)examination facsimile
- Tez No: 395366
- Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AVŞAR, YRD. DOÇ. DR. MEHMET ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Mecmûʽa, 03 Gedik 18228, MecmûŤa-i EşŤâr ve Fevâid, vezin, matla, Macmua, 03 Gedik 18228, collection of poems and fawaid, meter, matla
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 264
Özet
.Bu çalışmada Milli Kütüphane' de“03 Gedik 18228”arşiv numarası ile kayıtlı“Mecmûʽa-i Eşʽâr ve Fevâid”adlı şiir mecmûʽası incelenmiş ve önce mecmûŤanın kısa bir tanımı yapılmış ardından mecmûŤanın içeriği ve teknik özellikleri üzerinde durulmuş en son olarak da mecmuŤada yer alan nazım şekilleri ve türleri bilimsel bir metotla yeni harflere aktarılmıştır. Çalışmanın sonunda çalışmaya konu olan metnin tıpkıbasımı yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
.In this study, the analyzing of poem collection called“Mecmûʽa-i Eşʽâr ve Fevâid”which is recorded in the National Library with“03 Gedik 18228”number and facsimile has been studied and before of macmua then made a short description of the content and specifications of macmua the most recently emphasized in the macmua verse forms and types of letters are transferred to the new scientific method. The text reproduced at the end of the study, the subject of my work examination facsimile located.