Somali Devrimci Sosyalist Parti hükümeti politikaları ve din adamlarının eleştirileri
The politics of Somali Revolutionary Socialist Party government and the clergy criticism
  1. Tez No: 396744
  2. Yazar: OMAR ABDULLAHİ OMAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET İNANÇ ÖZEKMEKÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Devrimci Sosyalizm, Din Fundamentalizm, Somali Devrimci Sosyalist Parti Hükümeti, Din adamları, Revolutionary Socialism, Religion Fundamentalism, Somali Revolutionary Socialist Party, the clergy
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmada, Somali Devrimci Sosyalist Parti Hükümeti ve din adamları arasındaki tartışmaları anlamak için bir arka plan oluşturulmaya çalışılmıştır. Somali toplumundaki temel siyasi örgütlenme şekli olan din yapısı anlatılırken, daha sonra sömürgeci devletlerin gelmesi ile bölgede değişen siyasi örgütlenmelere değinilmektedir. Somali'de devletin oluşumuna giden süreçte etkili olan kapitalizm anlayışı anlatıldıktan sonra Somali'de devletin bu dönemde oluşan sorunlarından bahsedilecektir. Daha sonra, Somali Devrimci Sosyalist Parti Hükümeti ve din adamlarının tartışmaları ele alınacaktır. Somali'de Sosyalist Parti Hükümeti ve din adamları çatışmaları genel olarak ideolojik bir mücadele şeklinde gerçekleşmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis examines conflict between Somali Revolutionary Socialist Party government and the clergy. Somali political foundation based on Islamic religion and also the colonial power which captured different regions of the great country is discussed in this study. Institution of Somali state for the first time described as capitalism, during this period the capitalism system has created lots of problem and this study presents some of these problems. Somali Revolutionary Socialist Party government and the clergy conflict levels will be discussed. Socialist Party government in Somalia and the conflicts of the clergy was based generally in the form of an ideological struggle.