Kişi başı günlük içme ve kullanma suyu miktarı ve tüketici davranışı belirlenmesi: Gümüşhane merkez ilçe örneği
Determining the quantity of daily drink and usage of water for per person and consumer behaviours: Gümüşhane central di̇stri̇ct sample
  1. Tez No: 397311
  2. Yazar: AYSEL ERTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OSMAN ÜÇÜNCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Su Tüketimi, Anket Çalışması, Gümüşhane İli, Tüketici, Water Consumption, Questionarrie Survey, Gümüşhane Province, Consumer
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Bu çalışmada Dünyada, Türkiye'de ve Gümüşhane'deki su kaynakları araştırılmış ve özellikle Gümüşhane'de su potansiyeli, su tüketimi, kişi başına düşen günlük içme ve kullanma suyu miktarı ve tüketici davranışları incelenmiştir. 53 sorudan oluşan anket toplam 164 kişiye uygulanmıştır. Bu anket sonuçları IBM SPSS Statistics 22'ye göre değerlendirilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda Gümüşhane İlinde kişi başına günlük içme ve kullanma suyu miktarı ortalama 31,97 L/kişi-gün olarak belirlenmiştir. Çalışma yedi bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Dünya'da, Türkiye'de ve Gümüşhane ilindeki su kaynakları, su yönetimi ve su tüketimlerinden bahsedilmiş. İkinci bölümde konu belirtilmiş, çalışmanın amacı, çalışma alanının tanıtılması ve izlenilen yol belirtilmiş ve anket çalışmasının ham verileri değerlendirilmiştir. Üçüncü bölümde anket çalışması verileri irdelenerek sonuçlar çıkartılmıştır. Dördüncü bölümde önerilerde bulunmuştur. Beşinci ve altıncı bölümünde kaynaklar ve eklerde, su faturası, tahsilat makbuzu, anket, 12.05.2015 tarihli içme suyu analiz raporu sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the water supplies in the World, Turkey and Gümüşhane is searched and the water potential, consumption and the quantity of daily drink and usage of water for per person and consumer behaviours especially in Gümüşhane is studied. A questionarrie consisting 53 questions is polled to 164 people. The results of this survey is rated according to IBM SPSS 22. As a result of this study, the quantity of daily drink and usage of water for per person in Gümüşhane is determined as 31,97 L/person-day The study is consist of seven parts. In the first part, water supplies, water management and water consumption in the World, Turkey and Gümüşhane province is mentioned. In the second part, the subject matter is identified, the purpose of the study, the introduction of the study area, the followed way are stated and the raw data of the questionarrie is evaluated. In the third part, explicating the data of the questionarrie, conclusions are drawed. In the fourth part, suggestions are made. In the fifth part and in the sixth, within the sources and knobs, water invoices, receipt vouchers, questionarrie and analyze report of the drinking water dating 12.05.2015 are submitted.