An Experimental behaviour of asphaltic mixtures under creep loading reference to a specific mix composition
- Tez No: 3980
- Danışmanlar: PROF. DR. RÜŞTÜ YÜCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: bitümlü karışımlar, reoloji sünme, rijitlik. -v, bituminous mixtures, rheoloji, creep, stiffness temperature. -iv
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÖZET ASFALT KARIŞIMLARIN SÜNME YÜKÜ ALTINDAKİ DAVRANIŞI AL-DULEMI, Abid Mohammed Yüksek Lisans Tezi, Inş. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Rüştü YÜCE Eylül 1988,102 sahife Bu tez çalışmasxnda belirli bir karxsima haiz asfalt karışımların sünme" yükü altxndaki deneysel davranışı ince lenmiştir. Dört değişik karışımdan imal edilen 3' er numune farklı bitüm oranlarında 40 ve 60 C ODTÜ' si Ulaşım Labara- tuvarı ve Mimarlık Fakültesi işliklerinde geliştirilen bir sünme cihazı ile deneye tabi tutulmuşlardır. Değişik kıvam lı lıkta bitümle hazırlanan numunelerde bitüm oranının ve sıcaklığın artması ile deformasyonların arttığı ve düşük yüzdeli bitüm oranlarında yüksek rij itlik modülleri elde edilmiştir. Deney sonuçları metaller için geliştirilmiş lacombe formülüne tatbik edilerek bitümlü karışımların sünme davranışı basit bir anatik modelle ifade edilmeye çalışılmıştır. ODTÜ'nin yerel koşullarında imal edilen sünme deney cihazının etkinliği ve güvenirliği istatistiki açıdan in celenmiş, makul ve güvenilir sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN EXPERIMENTAL BEHAVIOUR OF ASPHALTIC MIXTURES UNDER CREEP LOADING REFERENCE TO A SPECIFIC MIX COMPOSITION AL-DULEMI, Abid Mohammed M.Sc. in Civil Eng. Supervisor: Prof. Dr. Rüştü YÜCE September 1988, 102 pages The experimental behaviour of asphaltic mixtures un der creep loading reference to a specific mix composition is reported in this thesis. Triplicate specimens for four mixes with different bitumen content have been tested at temperatures 40 C and 60°C by using a locally manufactured creep test apparatus. Deformations are found to increase with both increasing bitumen content and temperature. Mixes with lower binder content are found to have higher value of stiffness of mix at all values of stiffness of bitumen. Test results have been applied on the de Lacombe Equation for metals in a continued effort to find a simple analytical model for creep behaviour prediction of bituminous mixtures. -111-An effort is made to obtain a workable locally manufactured creep test apparatus. Performance of apparatus is evaluated by the repeatability concept used by shell researchers and found to yield reasonable results.