Giyilebilir teknolojiler: İnsan ötesi ve gelecekteki uygulamalar üzerine bir çalışma
Wearable technologies: A study on post-human and future applications
- Tez No: 398156
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. ANDREAS TRESKE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İletişim Bilimleri, Science and Technology, Industrial Design, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Giyilebilir Teknoloji, Mobil Medya, İnsan-BilgisayarSimbiyozu, Transhumanizm, İnsan Ötesi, Ölçülmüş Kişilik, Nesnelerin İnterneti, Wearable Technology, Mobile Media, Human-Computer Symbiosis, Transhumanism, Post-Human, The Quantified Self and Internet of Things
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu tez giyilebilir teknolojilerdeki teknolojik ilerleme ve gelişmelerin insan bilgisayar ortak yaşamındaki rolünü analiz etmektedir. İnsan ve makine arasındaki müşterek ilişkiyi teorik açıdan kavrayarak aralarındaki korelasyonu giyilebilir sensörlü eldiven uygulaması ile aktarmaya çalışmaktadır. Güncel giyilebilir teknolojilerin etkileşimlerine ve örnek insan profillerine değinilmektedir. Bu araştırmanın ana hedefi seyyar medyanın günümüz insanını gelecekteki insan ötesine taşırken ki geçiş dönemini gözlemlemek ve çözümlemektir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the human-computer symbiosis through the role of technological advancements and developments on wearable technologies. It embraces the mutual relationship between men and the machine in a theoretical aspect and tries to narrate the correlation with a wearable sensor glove application. The interactivity of the current wearable technologies and human case profiles are touched upon. The main objective is to observe and uncouple the transitional stages of mobile media that carries today's human being to the prospective post-human.