Danıştay kararları çerçevesinde idari işlemin geri alınmasında idari istikrar ve hukuki güvenlik ilkeleri
The principles of administrative stability and legal security in revoke of administrative acts within the frame of decisions of Council of State
  1. Tez No: 398486
  2. Yazar: AHMET CEMİL SOYLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜL ÜSTÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İdari istikrar, hukuki güvenlik, hukuk devleti, idari işlem, Administrative stability, legal security, rule of law, administrative procedures
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
İdari istikrar ve hukuki güvenlik ilkeleri, idari yargı kararlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Hem idare hem de önem taşıyan bu ilkeler; hukuk devleti, hak ve kazanılmış hak gibi kavramlara dayanak olarak gösterilmektedir. Dolayısıyla idarenin eylem ve işleminin olduğu her konuda, bu ilkeler dikkate alınarak hareket edilmelidir. Bu nedenlerle çalışmamızda idari istikrar ve hukuki güvenlik ilkelerinin nitelikleri ve kullanım alanları ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
The principles of administrative stability and legal security, are frequently used in administrative adjudications. These principles of importance to both the administration as well as individuals, rule of law, rights, are presented as basis for concepts such as vested rights. Therefore, it is the procedures of the administration and operation of everything, these principles should be taken into account. Hence the importance of the administrative law in our study are discussed features of administrative stability and legal security policies.