Mahmud Celaleddin Ökten ve muallim kimliği
Mahmoud Jalal al-Din okten and teacher identity
- Tez No: 398508
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Mahmud Celaleddin Ökten, İmam-Hatip, Din Eğitimi, Muallim
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bil. Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Günümüzde din eğitimcilerinin din eğitimi ve öğretiminde karşılaştığı ve çözmekle yükümlü oldukları bir takım problemleri vardır. Çözüm için geliştirilen stratejilerde geçmiş tecrübelerin rolü ne olmalıdır sorusu bu çalışmanın hareket noktası olmuştur. Hem Osmanlı Devleti'nin son dönemini hem de Cumhuriyet dönemini yaşayan, din eğitim ve öğretiminin kurumsallaşmasında aktif rolleri bulunan Mahmud Celaleddin Ökten'in muallim kimliği ele alınmıştır. Bu sayede bugünün Din eğitim ve öğretimcilerine bir model sunmak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays , educators in religion area have some problems that they are obliged to address in religious education and teaching. The main point of this study has focused on the question of what yesterday's experiences should take part in developing solution strategies for today's problems. Mahmud Celaleddin Ökten's teacher profile has been analyzed who lived both last period of Ottoman Empire and republic period, and played a key role in religious education's institutionalization. Within this project it's aimed to present an example model to today's religious educators and teachers. Keywords : Mahmud Celaleddin Ökten, Vocational Religous, Religious Education, Teacher