Türk Metal Sendikası'nın üyelerine verdiği eğitim faaliyetlerine üyelerin bakışı
Overview of the members of the Turkish Metal Union of education to its member activities
  1. Tez No: 399697
  2. Yazar: AYSEL KAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ELİF YÜKSEL OKTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Unions, Workers, Training
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yalova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyal Politika Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Sendikalar, sosyal yaşamın en temel unsurlarındandır. Ülkemizde sendikal hayat işçi ve memur sendikaları olmak üzere iki ayrı koldan yürümektedir. Bu bağlamda işçi sınıfının sendikalaşma süreci memur sendikalarına oranla daha eski bir tarihe dayanmaktadır. İşçi sendikaları tarafından üye işçilere yönelik bir takım sendikal hizmetler sunulmakla birlikte bahsi geçen bu hizmetlerin en önemlisi sendikal faaliyetlerdir. Sendikal faaliyetler kapsamında ise en önemlisi sendikaların üye işçilere yönelik sundukları sendikal eğitimdir. Sendikal eğitim kapsamında işçiler sendikal hak ve sorumluluklarını öğrenirken mesleki anlamda da donanımlı bir birey haline gelmektedirler. Anahtar kelime: Sendika, İşçi, Eğitim
Özet (Çeviri)
Unions, one of the most basic elements of social life. Walk from twobranches in our country, includingunions, workers and civilservantstradeunion life. In this context, compared to the unionization process servants' unions of the working class it is based on an earlierdate. Although referred to a number of servicesoffered to the workers unionmembers by tradeunions most important of these services are the lastunionactivities. In the context of tradeunion activities is the most important member of the union for workers tradeunion education they offer. Unionized workers are becoming part of this education also equipped with an individual sense of professionallearningtradeunionrights and responsibilities.