The generalized incomplete gamma functions
  1. Tez No: 402245
  2. Yazar: DİDEM AŞÇIOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Yaklaşıklık, Aksam, Gamma, Beta, Digamma, Approximation, Circuit, Gamma, Beta, Digamma
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Doğu Akdeniz Üniversitesi-Eastern Mediterranean University
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Mühendislik ve fizik, uygulamalı matematiğin derinlemesine bilinmesini ve özel fonksiyonların iyi anlaşılmasını istemektedir. Bu fonksiyonlar genellikle ısı iletimi, iletişim sistemleri, elektro-optik, yaklaşıklık teorisi, olasıklık teorisi, elektrik aksam teorisi ve diğerleri alanlarında uygulama bulur. Özel fonksiyonlar konusu oldukça zengin ve genişlemeye açık bir alan bunun sebebi ise mühendislik ve uygulamalı bilimler alanlarındaki yeni problem doğuşlarıdır. Biz genelleştirilmiş gama fonksiyonu, digamma fonksiyonu, genişletilmiş beta fonksiyonu ve bu fonksiyonların bazı özelliklerini inceledik.
Özet (Çeviri)
Engineering and physics demand a through knowledge of applied mathematics and a good understanding of special functions. These functions commonly arise in such areas of applications as heat conduction, communication systems, electro-optics, approximation theory, probability theory, and electric circuit theory, among others. The subject of special functions is quite rich and expanding continuously with the emergence of new problems in the areas of applications in engineering and applied sciences. We investigate generalized gamma function, digamma function, the generalized incomplete gamma function, extended beta function. Also, some properties of these functions are taken into hand.