Endüstriyel uygulamalar için gerekli mekanik ve metalurjik özelliklere sahip tozaltı kaynak tozu ve özlü tel kombinasyonunun karakterizasyonu
Characterization of the submerged arc welding flux and flux cored wire combination, which fulfills the required mechanical and metallurgical properties, for the industrial applications
  1. Tez No: 405308
  2. Yazar: ERHAN ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VURAL CEYHUN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tozaltı kaynağı, özlü tel, mekanik ve metalurjik özellikler, Submerged arc welding, flux cored wire, mechanical and metallurgical properties
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu projenin ana amacı, tozaltı kaynak tozu ve özlü tel imalatını optimize etmek ve bu imalatların kombinasyonları ile gerçekleştirilen kaynak metallerinin mekanik ve metalurjik özelliklerini araştırmaktır. Aglomerasyon yöntemi ile üretilen tozaltı kaynak tozlarının optimum üretim şartları ve fiziksel özellikleri belirlendikten sonra kenetli özlü teller ile kombinasyonlarını içeren çalışmalar yapılmıştır. Tozaltı kaynak tozunun imalatında her bir girdi detaylı olarak ele alınmış ve bu girdiye ait çıktılar kayıt altına alınarak tozaltı kaynak tozu karakterize edilmiştir. Aynı şekilde özlü tel imalatındaki her bir veri optimize edilerek, tozaltı kaynak tozu kombinasyonu için zemin hazırlanmıştır. Ortaya çıkan test sonuçları analiz edilerek tozaltı kaynak tozu ve özlü tel kombinasyonlarının mekanik ve metalurjik özellikleri detaylı olarak ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The main aim of this project is to optimize the submerged arc welding and flux cored arc welding combination, and research the mechanical and metallurgical properties of the combinations, which were welded by these products. In pursuit of determining the optimum production conditions and physical properties for the submerged arc welding fluxes, which produced by agglomeration technique, the studies including the combinations were carried out with seamed flux cored wires. Each of the inputs about the submerged arc welding flux production was discussed in details and the submerged arc welding fluxes were characterized by recording the outputs. Likewise, the basis was formed for the submerged arc welding flux combinations by optimizing the each input about the flux cored arc welding wires. The mechanical and metallurgical combinations of the submerged arc welding fluxes and flux cored arc welding wires were discussed in details by analyzing the obtained test results.