Sendikalar ile ilgili suçlar
Crimes about syndicates
  1. Tez No: 407363
  2. Yazar: MÜSLÜM FİNCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP GÜLŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Sendika, Sendikal Haklar, Sendikal Faaliyetler, Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Suçu, Sendikalar ile İlgili Suçlar, Syndicate / Trade Union, Syndical Rights, Syndical Activities, Prevention of the Use of Syndical Rights Crime, Crimes About Syndicates
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zirve Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Sendikalar, yıllardır işçilerin ve işverenlerin sosyal ve ekonomik haklarını koruyan ve gözeten müesseselerdir. Çalışmamızda, bireysel ve kollektif sendika özgürlüğünü koruyan sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçu ve sendikalar ile ilgili olabilecek diğer suçlar incelenmiştir. Özellikle sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçu; maddi ve manevi unsurlar, teşebbüs, iştirak ve içtima başlıkları altında ele alınmıştır. Sendika, sendika yöneticileri ve sendika üyeleri tarafından veya bunlara karşı işlenebilecek suçlar, içtihatlar ve istatistikler ışığı altında değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Syndicates are organizations that protect and vindicate employees and employers' social and economic rights. In our study, we examine the crime of preventing the use of the syndicate rights that protect the freedoms of both individuals and collective entities. In particular, the crime of preventing the use of syndicate rights is relevant in cases where the elements of a crime include a mens rea (intent), in cases of attempt, abetting and aiding, or in joinder of offenses. Offenses committed by or against syndicates, syndicate executives, or syndicate members are examined using judicial decisions and statistics.