Kapadokya bölgesi kiliselerindeki fresklerin seramik yüzeylerde yorumu
The i̇nterpretati̇on of fresco on cerami̇c surfaces i̇n the regi̇on of Cappadoci̇a
- Tez No: 407403
- Danışmanlar: DOÇ. T. EMRE FEYZOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Kapadokya, Fresk, Seramik
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Seramik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Kapadokya Bölgesi Kiliselerindeki Fresklerin Artistik Seramik Yüzeylerde Özgün Yorumu'' adlı bu Sanatta Yüksek Lisans çalışması Raporu'nun 1. Bölümünde fresk kavramı ve tarihçesi araştırılmıştır. 2. Bölümde ise bu raporun konusu olan Kapadokya bölgesindeki freskler ikonografik açıdan incelenmiştir. Kapadokya bölgesindeki kiliselerdeki freskler ve İncil'den sahneler incelenmiştir. Fresklerde Hristiyan dini etkileri görülmüştür. 3. bölümde de çağdaş sanatta fresk yorumlarıyla çalışmış sanatçılar ve çalışmaları anlatılmıştır. Raporun teknik kısmını oluşturan son bölümde, bölgedeki fresklerin artistik seramik yüzeylerde özgün yorumu farklı örneklerle yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Original Comments on Artistic Ceramic Surface frescoes in Cappadocia Churches Master of Arts in this study report says, 1. The concept of fresco and history were studied in the Department. 2. In Part frescoes in Cappadocia which is the subject of this report has been examine diconographic opener. The frescoes in the churches in Cappadocia and scenes from the Bible were studied. Christian religious influence was seen in the frescoes. 3. Insectional so worked with frescoes comment on contemporary art artists and their work are described. In the last part of the report constitutes the technique, originalinter pretation of artistic ceramic surfaces with different examples of frescoes in the region were reviewed. KeyWords: Cappadocia, Fresk, Ceramics