Kentsel mekânda ayrışma bağlamında TOKİ evlerinde yaşam biçimi: Antalya Döşemealtı örneği
Lifestyles in TOKİ public houses in the context of spatial segregation: Case of Antalya Döşemealtı
- Tez No: 407433
- Danışmanlar: PROF. DR. SEVİNÇ GÜÇLÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Mekân, mekansal ayrışma, TOKİ, Space, spatial segregation, TOKI
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Son yıllarda kentsel mekânda parçalanma yaşanmaktadır. Bu tezin amacı mekânsal ayrışma bağlamında Antalya Döşemealtı TOKİ evlerini incelemektir. İlgili literatür incelenmiş, saha araştırması yapılmış ve görüşme tekniği kullanılmıştır. Sitedeki farklı gelir gruplarından sakinler ile görüşülmüştür. Sitede yaşayanların sosyo-ekonomik durumları, konut algıları ve yaşam biçimleri incelenmiştir. Sonuç bölümünde elde edilen veriler yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In recent years, fragmentation is occurring in the urban space. The aim of this thesis is to examine in the context of spatial segregation in Antalya City Döşemealtı TOKİ public housing. Relevant literature was studied, field research was conducted and interview techniques was used. Residents of different income groups were interviewed on the site. Socio-economic conditions, housing perceptions and lifestyles were investigated of those living on the site. In the conclusion section the obtained data were interpreted.