Sosyal medya üzerinden yayılan viral reklamlarda mizah türleri ve argo kullanımı
Advertising and brand communication management graduate program
- Tez No: 408598
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ATIF BİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Argo, Viral Reklam, Mizah, Advertising, Vernacular, Viral, Marketing, Humor
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Reklamcılık ve Marka İletişimi Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Sosyal medya için hazırlanan viral reklamların mizah ağırlıklı olması ve çeşitli argo kelimelere yer verilme nedeni hakkında araştırılma yapılmıştır. Araştırmada Sosyal medya öneminden, tanımından ve viral reklamın nerelerde kullanıldığından bahsedilip; mizahın önemi, tanımı, mizah kuramları, mizahın kullanım alanları ve mizah türleri gibi çeşitli konulara değinilmiştir. Araştırmada mizah ve argo içerikli viral reklamların Sosyal medyada nasıl kullanıldığı ve hangi görsel ,dilsel göstergeler kullanılarak mizahi aktarımın gerçekleştiği anlatılmıştır Reklamların edimsel, anlamsal ve retorik çözümlemesinin yapılması araştırmanın yöntemini oluşturmuştur.
Özet (Çeviri)
A research has been done to find out the reasons why, viral advertisements which are being created for social media, largely include humor and slang words.In this research several subjects such as; importance, definition of the social media and fields of use of viral advertisement; importance and definition of humor, theories about humor, fields of use and types of humor were mentioned.In this research it has been explained how advertisements including humor and slangs, are being used in social media and what kind of glossal and visual indicators were used to carry out the humorous transfer.Pragmatic, semantic and rhetoric analysis of advertisements' have generated the methodology of the research.