Cahiliye döneminden Raşid Halifeler Dönemi sonuna kadar Müzeyne Kabilesi
Muzayna Tribe since jahilliyye until the end of Rashid Khalifa period
- Tez No: 413807
- Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN DEMİRCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Tarih, Religion, History
- Anahtar Kelimeler: Müzeyne, Kabile, Mukarrin, Bedevi, Hicret
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
“Cahiliye Dönemi'nden Raşid Halifeler Dönemi Sonuna Kadar Müzeyne Kabilesi”adlı bu çalışmada, Müzeyne kabilesinin belirlenen dönem kapsamında öncelikle soyu, alt kolları ve yaşadığı coğrafya üzerinde durulmuştur. Bunun yanında kabilenin dinî inançları ve kültürel yaşantıları ele alınmıştır. Hz. Peygamber'in Medine'ye hicretinden sonra Müzeyne kabilesinin genel durumu ve İslâmlaşma süreci hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca kabilenin zikredilen süre içerisindeki siyasî, sosyal ve ekonomik faaliyetleri incelenmiş, Hz. Peygamber ve Raşid Halifelerle olan ilişkileri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis which is named Muzayna Tribe since jahilliyye until the end of Rashid Khalifa period, primarily adresses to ancestors, its clans, and the geography that they lived. In addition, presented information about tribes religious beliefs and cultural experiences. It has given information about general state and islamization process of the Muzeyne Tribe after the Prophet Muhammad's migration to Medina. Also investigated in the mentioned period it's politicial, social and economic activities. Plus it's relationship with Prophet Muhammad and Rashid Khalifas. Key Word:Muzayna, Tribe,Mukarrin, Badw, Emigration