Müşteri memnuniyeti üzerindeki bilgi teknolojisi destekli lojistik yönetiminin etkileri
The effects of information technology aided logistics management on costumer satisfaction
  1. Tez No: 413898
  2. Yazar: MOHAMED ELFATİH ABUBAKER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NİHAT KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik Yönetimi, Müşteri Memnuniyeti, Bilgi Teknolojileri, Logistics Management, Customer Satisfaction, Information Technology
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gebze Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Lojistik yönetimi, işletmeler için hem müşteri memnuniyeti, hem de maliyetleri azaltma açısından hayati önem taşımaktadır. Müşteri memnuniyetini artırarak ve maliyetleri azaltarak işletmeler daha çok kâr elde etmektedirler. Ayrıca işletmeler artan rakipler ve teknolojik imkânlarla birlikte zorlaşan rekabet şartlarıyla mücadele etmek için maliyetlerini azaltma yoluna gitmektedirler. Bu nedenle lojistik yönetimine maksimum önem vermektedir. Bu çalışma bu amaç doğrultusunda lojistiğin önemini vurgulamaktadır. Bu araştırmada lojistik her yönden ele alınmaya çalışılmış ve bilgi teknolojisi destekli lojistik yönetimi ile müşteri memnuniyeti arasındaki ilişki incelenmiştir. Bu amaçla; Gebze'de faaliyet gösteren işletmelerin lojistik bölümünde çalışan personelleri üzerinde araştırma yapılmıştır. Bu araştırma kantitatif araştırma yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmanın sonucunda; Bilgi teknolojisi destekli lojistik faaliyetlerinin müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisi incelenmiş ve ikisi arasında anlamlı ilişkilere ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Logistics management is crucial for organizations in terms of both improving customer satisfaction and reducing costs. Organizations generate more profit by improving customer satisfaction and reducing costs. They also try to reduce costs in order to combat with competitive environments being difficult by growing competitors and technological possibilities. Therefore, they give more attention to logistics management. For this purpose, this study emphasizes the importance of logistics. In this research, logistics was tried to be presented all around and the relationship between information technology aided logistics management and customer satisfaction was studied. For this reason, research was conducted on staff working in the logistics department of organizations in Gebze. This research was carried out using quantitative research methods. As a result, information technology aided logistics management has a significant relationship with customer satisfaction.