Ortaçağ'da Besni'nin sîyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel durumu
Political, economical and socia-cultural conditions of Besni in the Middle Ages
  1. Tez No: 415866
  2. Yazar: SERAP DEVECİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULVAHAP YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Besni, Ortaçağ, Hıristiyanlık, İslâmiyet, Ekonomi, Kültür, Besni, Middle ages, Christianity, Islam, economy, culture
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmada Ortaçağ'da Besni'nin siyasi durumu, ekonomik faaliyetleri ve sosyo-kültürel yaşamı ele alınmıştır. Ortaçağ'daki Besni'yi tanıtmak bu çalışmanın amacıdır. Bu çalışma ile Besni'nin Ortaçağ'da birçok devletin mücadele sahası içerisinde yer aldığı ve sıkça el değiştirdiği tespit edilmiştir. Besni'nin önemli kültürel ve ekonomik kaynaklara sahip olduğu belirlenmiştir. Hıristiyanlık ve İslâmiyet gibi farklı dinlere mensup kişilerin hoşgörü içerisinde birlikte yaşadıklarına dikkat çekilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines Besni in terms of political and economical conditions, and socia-cultural life in the middle ages. It aims to give information about Besni in the middle ages. The study has indicated that Besniwas in the middle of battle field of many states and frequently changed hands. It has further underlined that Besni had important cultural and economical sources. In addition, it has showed that Muslims and non-Muslims lived together in harmony.