Henry Vieuxtemps'ın sanatsal yaklaşımına genel bir bakış ve 4.Keman Konçertosunun solo keman partisinin çözümlemesi
An overview on Henry Vieuxtemps' artistical approach and analysing the solo violin part of his 4th Violin Concerto
- Tez No: 415886
- Danışmanlar: DOÇ. BURCU EVREN YAZICI
- Tez Türü: Sanatta Yeterlik
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Keman, Konçerto, Vieuxtemps, Belçika keman ekolü, Violin, Concerto, Vieuxtemps, Belgian violin school
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu tezde Belçikalı kemancı ve besteci Henry Vieuxtemps'ın yaşam öyküsü ile Rusya'daki keman sanatına yaptığı katkıları anlatılmış ve Rusya'da bulunduğu sırada yazdığı 4. Keman Konçertosu'nun teknik ve müzikal zorlukları belirlenerek çalışma önerileri sunulmuştur. Tezde ayrıca bestecinin, Viyanalı birçok ünlü müzisyenin müzik yaşamındaki etkisine de değinilmiştir. Bununla birlikte bestecinin çocukluğu, müziğe başlaması, çalıştığı hocalar ve örnek aldığı besteciler, verdiği konserler, Rusya'ya gidişi ve Rusya'nın müzik kültürüne yaptığı katkılara da tez içinde değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Belgian violinist and composer Henry Vieuxtemps' life and his contributions to the art of violin in Russia.was explained and the musical and technical difficulties of his 4th Violin Concerto which he wrote while he was in Russia, some practicing suggestions was presented about this work and to obtain an assistance was aimed in order to the players could practice more properly. Additionally, in this work, it was touched on Vieuxtemps's influence on mony Viennese composers' musical life. Besides the composer's childhood, beginning of his musical life, his teachers, the composers who were followed by him, his concerts, his admiration towards Paganini, his Russia trips and his contributions to the musical culture of Russia is also included.