An application of the relationship between U.A.E İslamic banks and U.A.E. Central Bank
Bırleşik Arap Emirliklerinde İslam bankacılığı ve Merkez Bankası arasındaki ilişki üzerine bir uygulama
- Tez No: 415936
- Danışmanlar: PROF. DR. HACI MUSTAFA PAKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: central bank, Islamic bank, Islamic banking, relationship, United Arab Emirates
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kilis 7 Aralık Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
tezin amacı birleşik Arap emirliklerin merkez banka ve islam bankaları arasında akışı göstermek,bu akışı açıklamak için araştırıcı merkez banaka ,özellikleri ve amaçları konuşmaya başladı ,ve islam banka ve olduğunu ve amaçlarını. Andan sonar araştırıcı merkez banka ve islam bankaları arasında akışı konuşacak ve nasıl merkez bankanın siyasettleri islam bankaların işlerine etkinliyor. Ondan sonra araştırıcı birleşik Arap emirliklerin'de merkez Banka ve İslam bankalar arasında ilişkileri araştırır ve birleşik Arap emirlikleri merkez bankanın siyasetleri Emiraet İslam bankaya nasıl etkinleştirir. Anahter kelimeler:Merkez banka , İslam banka, İslami bankacılık, ilişki, Birleşik Arap Emirlikleri.
Özet (Çeviri)
This research aims to view the relationship between Islamic bank and central bank in United Arab Emirates. To explain this relation the researcher started to explain what is the central bank, objectives of central bank, and characteristics, what is Islamic bank and objectives of Islamic bank. Then the researcher will speak about the relationship between Islamic bank and central bank from the side of how central bank's politics will impact in Islamic bank working. After that the researcher will take United Arab Emirates as an example to view this relation between Islamic banks (Emirates Islamic bank and central bank of U.A.E.).How central bank's politics will impact in Emirates Islamic bank.