KOSGEB yeni girişimci desteği kapsamında kurulan KOBİ'lerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri: Kilis ili örneği
The obstacles SME's which are established in scope of KOSGEB's new entrepreneur support program and solutions: Examples in province Ki̇li̇s
  1. Tez No: 415935
  2. Yazar: HAMZA YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CUMA ERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KOBĠ, KOSGEB, GiriĢimcilik, Devlet Destekleri, KOBĠ Sorunları, SME‟s, KOSGEB, Entrepreneurship, Supports of State, SME‟s Problems
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bilindiği üzere KOBİ'ler ülkemizdeki toplam işletme sayısının %98 'ini, toplam istihdamın ise %75 'ini oluşturmaktadırlar. Ülkemizde KOBİ'ler ve Girişimcilik konusunda ana kuruluş misyonunu barındıran KOSGEB, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve süreklilik arz eden işletmelerin kurulması için yoğun bir çalışma sürdürmektedir. Bu bağlamda KOSGEB destek programlarından olan“Yeni Girişimci Desteği”kapsamında desteklenmesine karar verilen KOBİ'lerin karşılaştıkları sorunların bilinmesi önem arz etmektedir. Bu çalışmada amaç, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Kapsamında Kurulan KOBİ'lerin Karşılaştıkları Sorunları belirlemektir. Bu kapsamda elde edilecek bulgular ile KOBİ'lerin destek sürecinde karşılaştıkları sorunları en aza indirmek için yapılabilecek çalışmalar belirlenmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
As it is known that 98% of the total number of enterprises and 75% of the total employement in our country, are driven by SME's. KOSGEB, is the main instution for the mission on SME's and Entrepreneurship in Turkey keep intensive focus on spreading the entrepreneurship and establishing sustainable business enviroment. In this context; İt is vitally important to know obstacles are faced by the SME's which are determined to be supported in scope of KOSGEB's one of the supporting programme called“New Entrepreneur Support”. The main of this study, to identify the obstacles faced by SME's which are established in scope of KOSGEB's New Entrepreneur Support. It will be study to minimize the obstacles faced by SME's during the supporting process by using the findings in this scope.