Yeni bir soğutma destekli mekanik alaşımlandırma ünitesinin tasarım ve imalatı
A new desining and manufacturing of the mechanical alloying device with its cooling supporting
- Tez No: 416900
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. EYYUP GERÇEKCİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Toz Metalürjisi, Mekanik Alaşımlama, Tane Boyutu, Soğutma sistemi, Powder Technology, Mechanical Alloying, Grain Size, Cooling system
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Toz Metalürjisi günümüzde ekonomik olması sebebiyle önem arz etmektedir. Toz Metalürjisi ile klasik üretim yöntemlerinin karşılaştığı zorluklar aşılmıştır. Tozlar sanayide bugün tıbbi cihazlardan ağır savunma sanayine kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Toz üretim tekniklerinden biri olan mekanik alaşımla (MA) ile tozlar daha küçük tozlara ayrılmakla birlikte farklı tozlarla da sentezlenmesi halinde değişik bileşimler elde edilmektedir. MA esnasında sürtünme ve çarpmanın etkisiyle oluşan sıcaklık farklı tozların alaşımlamalarında sakıncalar yaratmaktadır. Bu tez çalışmasında literatürde mevcut olan öğütme sistemlerinden farklı olarak eksantrik hazneler kullanılarak çalkalama hareketi esas alınmıştır. Soğutma sistemi tasarımı ile de sıcaklığın negatif etkisi bertaraf edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, Powder technology is very important with its commercial position. Powder technology solves problems which is conventional struggle. Powders are used from medical science to defence technology. One of the methods of producing powder is Mechanical Alloying makes powder to smaller powder. Also mechanical alloying makes synthesis with different types of powder.While MA takes place with friction and impact causing high temperatures.High temperatures cause objections. In this Thesis is different from the nomenclature grinding eccentring tanks which make swashing. In this Thesis is eliminated the negative impact of high temperature with coolant system.