Türkiye mobilya sektöründe giirişimcilik ve proje destekleri
Turkish furniture sector entrepreneurship and project support
  1. Tez No: 418620
  2. Yazar: RAMAZAN KUMSAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ÇOLAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ağaç İşleri, Wood Products
  6. Anahtar Kelimeler: Entrepreneur, Entrepreneurship, Opportunity Orientation, Creativity, Furniture Industry
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 230
Özet
21. yüzyılda girişimcilik unsuru toplumsal refahın ve bölgeler arası dengeli kalkınmanın sağlanmasında önemli bir yere sahip olmuştur. Belirsizlik içeren çevre koşullarında karar alma, yenilik yapma, yaratıcılık ve risk almaya eğilimli olma gibi özellikler taşıyan girişimciler çağdaş uygarlığın gelişmesinde önemli bir misyon yüklenmişlerdir. Bireylerin risk alma eğilimi, kendiişlerini kurmaktaki istekleri, fırsat ve amaç odaklı olmaları, cesaret ve azimleri girişimciliğe eğilimlerinde etkili olacaktır. Özellikle üniversitelerde okuyan gençlerin girişimcilik eğilimleri belirlenerek potansiyel girişimci özelliği gösterenlerin doğru yönlendirmelerinde iş hayatına kazandırılmaları gerekmektedir. Bu çalışmadaki temel amaç, girişimcilere bir çalışma sistematiği geliştirmek ve destekler hakkında bilgi vererek iş kurma noktasına gerekli kapsamda yapılmış bir hazırlık sürecinden sonra hedeflerine ulaşmalarını sağlamaktır. Ayrıca girişimciler bu süreci, iş kurmak için gerekli tüm araştırma sonuçlarını, hedeflerini ve planlarını gösteren iş planlarını hazırlayarak tamamlayacaklardır. İş kurma sürecinde motivasyona sahip olmaları ve başarılı bir iş fikri belirlemeleri noktasında, çalışma programlarının hazırlanması, iş planın oluşturulması, iş yerinin kurulması ve kurulan işletmenin geliştirmesi aşamalarında gerekli işlemleri açıklanmıştır. 17.10.2010 tarihinde Milidyart Mutfak ismi ile kurulan işletme için KOSGEB girişimci destek programından faydalanılmıştır. İlk etapta kuruluş desteği olarak 27.000 TL kullanılmış ve işyerinin büyümesine ve geliştirilmesine katkı sağlanmıştır. 70.000 TL olan geri ödemeli kredi prosedürlerden dolayı kullanılamamış ve düşünülen iş hacmi sağlanamamıştır. Sonuç olarak;bu veriler doğrultusunda üniversitede mezun olacak öğrencilere girişimcilik faaliyetleri hakkında sonuç odaklı öneriler sunulmuştur. AnahtarKelimeler:Girişimci(lik), Fırsat Odaklılık, KOSGEB, Mobilya Endüstrisi.
Özet (Çeviri)
In the 21st century an element of social welfare in entrepreneurship and ensuring balanced development between regions, have an important place has been. Environmental conditions that contains ambiguity, decision making, improvements, creativity and risk-taking tendencies and features such as a significant factor in the development of contemporary civilization of entrepreneurs carrying a mission are installed. Individuals tend to take risks, to set up their own business, the requests, opportunity and goal-oriented, and be able to the courage and determination of trends in entrepreneurship will be effective. Especially young people studying at universities entrepreneurship trends by determining the correct routing of the potential entrepreneurs in business life property represents which required. The basic purpose of this study, develop a systematic study and supports entrepreneurs by providing information about business start-up to the point made in the scope required after a preparatory process is to reach their goals. Moreover, entrepreneurs in this process the results of all the research required to establish a business, goals and plans showing the activity by preparing business plans. In the process of setting up a job, and a successful business idea that they have the motivation to identify at the point, preparation of work schedules, job creation plan, the establishment and development of the business of the business established stages will explain the necessary procedures. 17.10.2010 at Milidyart with the name of KOSGEB for the established business entrepreneurs support the kitchen program utilized. The first stage was used as the support organization is 27,000 TL and contribute to the development and growth of the workplace is provided. 70,000 TL to pay back loans because of the procedure was checked out and which business volume is not provided. As a result; This data will be graduate students at the University in line with entrepreneurial activities as results-oriented recommendations will be presented.