Effective of real estate offices database structure analysis
Emlak büroları veritabanı yapısı analizinin etkililiği
  1. Tez No: 420621
  2. Yazar: NOOR ALBAYATI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TANER ALTUNOK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kerkük, R.E, Php, MySQL, Java Android, K.E.R.E, Cep Uygulama, Kirkuk, R.E, Php, MySQL, Java Android, K.E.R.E, Mobile App
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Kerkük pek çok doğal kaynağı, birçok etnik yapıyı, grubu ve milliyeti içinde barındırdığından Irak'ın en önemli şehirlerinden biri sayılmaktadır. Yaşam mahalli ve yatırım için en iyi yeri seçmek çok önemlidir. Bilim adamı arazi kullanımlarına ilişkin şehir planlama temeli ve coğrafik dağıtım içeren MySQL dili kullanarak büyük ve optimum veritabanı oluşturmak niyetindedir. Hali hazırda Irak'ta en iyi gayrimenkulü araştırmak için hala eski geleneksel sistem kullanılmaktadır ve bu gereksinimleri karşılamak için çok fazla çaba ve zaman gerektirir. Kerkük'te bu sistemin uygulanması bilim adamının elektronik gayrimenkul sistemi kurmasını teşvik etmektedir. Bu işi en kısa zamanda kolaylıkla yapmak için cep telefonu uygulaması hazırlanmıştır. Bu sistem web site tasarlanmak için kullanılan Php dili ile yaratılmıştır. Web site admini gayrimenkule ilişkin gerekli verileri girer ve daha sonra onları haritaya yerleştirir (Google haritalara dayanarak) ve admin tarafından yapılan aynı işleri yapmak için bir temsilci (Emlakcı) de yetkilendirilmiştir. Sonuçlar (Android Uygulamasında) gösterilecektir ve bu Java Android diliyle hazırlanmıştır. Bu yolla Kerkük vatandaşları geleceğe dönük gayrimenkullerini (yerleşim, arazi, apartman, mağaza, eczane, şirket, fabrika, tarımsal arazi) hem satın almak hem de kiralamak amaçlı olarak herhangi bir zaman veya yerde kolaylıkla bulacaktır. Ayrıca, kullanıcı arama, sms veya e-posta veya herhangi bir sosyal medya platformunda (Facebook, twitter) gelen reklamı beğenirse aracıyla irtibata geçebilecektir. Son olarak tüm bu adımlar kullanıcının kaydından sonra aktive olacaktır.
Özet (Çeviri)
Kirkuk is considered one the most important cites in Iraq for its many natural resources, multi ethnicities, groups and nationalities. Accommodation and choosing the perfect location for investment is a very important things. The scholar intends to create huge and optimize database by using MySQL language that includes urban planning foundation and geographical distribution regarding patterns of land uses. Currently, Iraq is still using old traditional system in searching the best real estate which requires a lot of effort and time to meet the needs. Kirkuk's applying this system encourages the scholar to build electronic real estate system. In order to facilitate the task in a short time by creating such a mobile application. This system has been created via Php language to design the website. The website admin inputs data regarding the required the real estate and then put them on a map (based on Google map) as well as authorizing the agent ( broker ) to do the same tasks done by the admin. The results will be displayed on (Android Application) which has been created via java Android language. In this way, citizens of Kirkuk will easily find their prospective real estate (Residence, Land, Apartment, Shops, Pharmacy, Firm, Factory, Agricultural land) for either purchasing or rent purpose in any time or place. Least but not last the user can communicate with the broker in case he/she likes the e. advert by calling, sms or sending a message on email address or any social media posts ( Facebook, Twitter ). Finally all these steps will be activated after the user's registration.