Secondary storage management in an obxect-oriented database management system
  1. Tez No: 4216
  2. Yazar: MURAT KARAORMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EROL ARKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: object, class, object-oriented databases, secondary storage, indexing 111
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
ÖZET NESNESEL BİR VEPJ TABANI SİSTEMİNDE YARDIMCI BELLEK Murat KaraGiman Bilgisayar Mühendisliği ve Enformatik Bilimleri Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erol Arkım Temimiz 1988 Bu tezde nesnesel yaklaşım ve nesnesel veri taban: işletim sistemleri üze rinde araştırma yapılmış ve Bilkent üniversitesinde geliştirilen bir nesnesel veri tabanı sistemi prototipi için yardımcı bellek tasarlanmıştır. Tezin birinci kısmı yapılan araştırmanın sonuçlarım özetlemektedir. Nesnesel yaklaşımın başlıca kavramları, özellikleri ve uygulama alanları anlatıl maktadır, ikinci kısımda, tasarlanan prototip tanıtılmaktadır. Sistemin yardımcı belleği ayrıntılı olarak anlatılmakta, diğer bölümleri özetlenmektedir. Son olarak nesnesel veri tabam sistemlerindeki en son araştırma konulan sunulmaktadır. Anahtar kelimeler : nesnesel veri tabam sistemleri, nesne, sınıf, yardımcı bellek av
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SECONDARY STORAGE MANAGEMENT IN AN OBJECT-ORIENTED DATABASE MANAGEMENT SYSTEM Murat Karaorınan M.S. In Computer Engineering and Information Sciences Supervisor: Prof.Dr.Erol Arkım July 1988 In this thesis, a survey on object-orientation and object-oriented database management systems has been carried oat and a secondary storage manage ment and indexing module is implemented for an object-oriented database management system prototype developed at Billcent University. First, basic concepts, characteristics, and application areas of object- oriented approach are introduced, then, the designed prototype system is presented, the secondary storage management module is explained in detail and the functions of the other modules are summarized. Finally, the current research issues in the object-oriented database systems are introduced.