Design and implementation of a tool for teaching programming
- Tez No: 4215
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: grafiksel programlama, etkileşim sistemleri, pencere yönetim sistemi iv, graphical programming, user interface, window manager in
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
ÖZET bilgisayar programlama eğitimi için bir YAZILIM Mesut Göktepe Bilgisayar Mühendisliği ve Enformatik Bilimleri Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Bülent Özgüç Eylül 1988 Bu tezde bilgisayar programlama öğretimi için uygulamalar, bazı grafiksel programlama sistemleri ve uygulandığı ortamlar araştırılmış, ve grafiksel bir Pascal programlama öğretim sistemi tasarlanıp uygulaması yapılmıştır. Grafiksel programlama sistemleri kullanıcıya imge ve semboller yoluyla çok az yazı kullanarak problem çözme olasılığı sağlar. Burada, bir Pascal programlama sistemi dost bir etkileşim ortamı içinde akış diagramları kulla narak görsel olarak programlamayı öğretmek amacıyla sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A TOOL FOR TEACHING PROGRAMMING Mesut Göktepe M.S. in Computer Engineering and Information Sciences Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Bülent Özgüç September 1988 In this thesis, a survey on computer applications for teaching program ming and some graphical programming tools together with their underlying environments has been carried out and a graphical Pascal teaching tool is designed and implemented. Graphical programming tools provide the user the ability to solve the problems through the use of icons and symbols allowing very little text. Here, a Pascal teaching tool is presented in a very user friendly environment to teach programming through the use of flowcharts in a visual manner.