Text, image, graphics editor
- Tez No: 4217
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Yazı, çizim, görüntü, nesneye-yönelik programlama, etkileşim sistemleri, çok pencereli iş düzeni. iv
 - Yıl: 1988
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
 - Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 70
Özet
tilt JL YAZI, RESİM, ÇİZİM İŞLEMCİSİ Ahmet Coşar Bilgisayar Mühendisliği ve Enformatik Bilimleri Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Bülent ÖZGÜÇ Eylül 1988 Bu çalışmanın sonucunda geliştirilen sistem yazı, çizim ve görüntü verilerini tek tek ya da aralarında ilişkiler tanımlayarak bir bütün olarak işleyebiimek- tedir. Bu yöntemle herhangi bir veride yapılan bir değişiklik diğer verileri de etkileyebilmektedir. Sistemin geliştirilmesinde birçok yeni yazılım geliştirme teknikleri ve hazır yazılımlar kullanılmıştır. Bunlardan başiıcaiarı, nesne- sei yaklaşımlı programlama, çok pencereli iş istasyonları, imgesel kullanıcı arayüzeyidir. Veri saklama ve koruma amacıyla yedekieme olanakları da sağ lanmıştır. Bu yazılım geliştirilirken genel olarak kabul görmüş standartlara uyulmaya çalışılmış ancak gerekli olduğu zaman, özellikle değişik veri türleri arasında ilişki tanımlama amacıyla, bir tekim yeni teknikler kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TEXT, IMAGE, GRAPHICS EDITOR Ahmet Coşar M.S. in Computer Engineering and Information Sciences Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Bülent OZGUÇ September 1988 The editor proposed in this study can manipulate textual, graphics and image data in a unified way. Each data type can be edited individually or dependencies can be set up between various data items so that modifying one might propagate its effects on others. The system is developed by us ing new software tools and techniques such as object oriented programming, multi window workstations running with event selection principles and iconic interfacing. Facilities for data protection, such as joumaling are provided. Data storage and editing principles are handled within guidelines of well es tablished standards. However, where such definitions fail short, proposals for new techniques are made especially with respect to relation sets binding various data types. Keywords : Text, image, graphics, user interface, window manager, object- oriented programming. iii