Gençlerin siyasal katılımında kitle iletişim araçlarının rolü
The role of youth political participation in mass media
- Tez No: 422416
- Danışmanlar: PROF. DR. BAŞAK SOLMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Siyasal Bilimler, Public Relations, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Siyasal İletişim, Siyasal Katılım, Gençlik Katılımı, Kitle İletişim Araçları, Social Communication, Social Participation, Youth Participation, Society Communication Tool
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Toplumun önemli bir yapı taşı olan ve ülke nüfusumuzun yarıya yakınını oluşturan gençler, siyasal katılım açısından önemle üzerinde durulması gereken bir gruptur. Bu grubun siyasal davranışları ise katılım sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Kitle iletişim araçlarındaki baş döndürücü gelişim ve dönüşüm ile siyasal katılım sürecinde aktif olarak yer alan gençler siyasal bilgilenmede kitle iletişim araçlarından önemli ölçüde istifade etmekte ve kitle iletişim araçlarını alternatif bir siyasal katılım aracı olarak görmektedirler. Bizde bu çalışmamızla gençlerin siyasal katılımlarını ve bu katılım sürecinde kitle iletişim araçlarının rolünü ortaya koymaya çalıştık. Çalışmamız da genel olarak gençlerin siyasal ilgi düzeyleri, siyasal katılım düzeyleri, siyasal katılım türleri, siyasal katılım sürecinde kitle iletişim araç ve yöntemlerinin önemi üzerinde durulmuş ve katılımcı gençlerden alınan cevaplar son bölümde istatistikî olarak yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Young people which comprises of the country's half population are important part of society and need to focus on political participaton. This group's political behaviour take a important part as a view of participation. Thanks to the very fast changes and transformations on the society communication youth use society communication to gain social information and see the society communication as a alternative social participation. In this study we tried to show young people's social participation and the role of society communication tools on this participation. We generally emphasized the level of young people's social interest, social participation level social participation species, importance of society communication tool and method. Answers which are taken from young people commented in the last chapter with statistical analysis.