Türkiye'de mikrokredi uygulamaları ve katılım bankacılığında bir ürün önerisi
Micro credit application in Turkey and a product proposal for participation banking
  1. Tez No: 422569
  2. Yazar: MEVLÜT SEÇİL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDEM BAĞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım Bankacılığı, İslami bankacılık, mikrokredi, katılım bankacılığı ürünleri
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Katılım Bankacılığının işleyişi açısından diğer geleneksel bankacılık uygulamalarından risk yönetimi açısından daha sağlam bir yapıya sahip olması dünyada hızla yükselen bir değere ulaşmasını sağlamaktadır. Toplumun müslüman kesimindeki kaynağın inançlarından ötürü yastık altında beklemesi, Katılım Bankacılığı sayesinde ekonomiye kazandırılmak için bu alanda geleceğe dair büyük girişim ve düzenlemeler yapılmaktadır. Çalışmada Katılım Bankacılığının güçlendirilerek ürün çeşitliliğinin artırılması amacına yönelik olarak geleneksel ürünlerin yanında yeni bir ürün kazandırılabilmesi amacıyla dünyada örneği oldukça yaygın ve geliştirilmeye açık olan mikrokredi uygulamaları ele alınmış ve ülkemizdeki katılım bankacılığı ürün türleri içerisinde değerlendirilebileceği sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Solid structure of the participation banking rather than traditional banking, regarding the risk menagement efficiency, situmulates the rapid growth of the sectorin the World. Sharia prohibits acceptance of specific interest or fees for loans of Money regarding the islamic princibles, therefore islamic community prefers to keep their savings out of the traditional banking system and supports the growth of participation banking. The subject of this study is to discuss and propose solutions in order to maintain effectiveness of participation bank sand to take attention of participation banks on micro credit as an alternative product in accordance with the positive effect of successful practices in contemporary islamic banking. As a result of the conducted research, micro credit has found and suggested as a suitible alternative product for Tuskish participation banks. Keywords : Participation Banking, Islamic Banking,Micro Credit, Participation Banking Products.