Ordu'nun toplumsal yapısı
Social structure of Ordu
  1. Tez No: 423554
  2. Yazar: HARUN BARLAS GÜRSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ALİ KARACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Sosyoloji, Economics, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Ordu, Toplum, Toplumsal Yapı, İşsizlik, Göç, Ordu, Community, Social Structure, Unemployment, Migration
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Giresun Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 212
Özet
Ordu, Doğu Karadeniz'in en güzel yerlerinde birinde kurulmuş doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri oldukça fazla olan bir şehrimizdir. Bu nedenle Ordu ili için“Karadeniz'in İncisi”tanımlaması yapılmaktadır. Bünyesinde yüzyıllar öncesinde yaşamış medeniyetlerin izlerini halen barındıran şehrin bazı bölgelerinde eşsiz tarihi güzelliklere rastlanmaktadır. Ordu ili tarih boyunca birçok medeniyete yuva olmuş, 1883 yılında yaşanan büyük yangından sonra şehir yeniden kurulmuş ve günümüzdeki haline kadar gelmiştir. Mutfak kültürü açışından zengin olan Ordu ile ziyaretçilere eşsiz lezzetler sunmaktadır. Ordu'ya gelen ziyaretçileri değişik lezzetler ve oldukça zengin bir mutfak beklemektedir. Gelenek ve göreneklerin günümüzde de halen yaşatılmaya devam edildiği Ordu ili ayrıca birçok ünlü ismi Türkiye'ye ve dünyaya kazandırmıştır. Ekonominin genelde tarıma, özellikle de fındığa dayalı olduğu ilde işsizlik ve göç problemi, acilen çözülmesi gereken problemlerin başında gelmektedir. İşsizlik nedeniyle halk göç etmek zorunda kalmıştır ve bu göç dalgası halen devam etmektedir. Bunun yanı sıra sanayileşme konusunda atılımlar yapılmalı ve Ordu'nun gerçek değerini gösterebileceği projeler hazırlanmalı ve faaliyete geçirilmelidir.
Özet (Çeviri)
Ordu is established in one of the most beautiful places in the Eastern Black Sea. The city has many natural beauties and cultural riches. Therefore, Ordu city is described as the Pearl of the Black Sea. Today, Ordu has the traces of the civilizations that lived centuries ago. Unique historical beauties are still found in some parts of the city. Ordu become home to many civilizations throughout history. After a great fire in 1883 the city has been rebuilt and reached into today. Rich kitchen culture of the city offers a unique flavor to the visitors. Different flavors and a rich coisine are waiting for the visitors in the Ordu city. Traditions and customs of Ordu are still alive and continues even today. Ordu has also brought many famous names to Turkey and the world. Generally economy of the city is based on agriculture, especially hazelnut farming. Unemployment and migration problems are among the problems that must be solved urgent. People were forced to migrate due to unemployment and a wave of migration still continues today. Progress must be made in industrialization and also, projects that may show the real value of Ordu city should be prepared and put into operation.