İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü'nde risk analizi ve acil durum eylem planının incelenmesi
Evaluation of the emergency action plan and risk analysis in İstanbul Forestry Operation Directorate
- Tez No: 424381
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA PETEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, İlk ve Acil Yardım, Forestry and Forest Engineering, Emergency and First Aid
- Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı ve Güvenliği, Ormancılık, Acil Durum Eylem Planı, Risk Analizi, Occupational health and safety, Forestry, Emergency action plan, Risk analysis
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Dünyada ve Türkiye'de sanayileşme ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak özellikle iş yerlerinde çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği ile ilgili birçok sorun ortaya çıkmıştır. Bu olumsuzluklar hem iş verimini düşürmüş hem de çalışanlarda birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu sorunların aşılmasına yönelik olarak birçok yasal düzenleme ve önlemleri içeren olgular meydana gelmiştir. Ormancılıkla ilgili işler çalışma hayatında en zorlu iş kollarından biri olarak günümüzde kabul görmektedir. Orman alanındaki işler; çeşitli tür ve cins bitkilerin ve birçok canlının (yaban hayvanları vb.) bulunduğu, insanların bu alandan taleplerini karşılamak amacıyla, doğa koşullarına açık olarak yapılan işlerdir. Ağır işler kapsamına giren ormancılık işlerinde oluşabilecek kazaların ve meslek hastalıkların sonuçları da oldukça ağır olmaktadır. Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği açısından alınması gereken tedbirler hayati önem taşımaktadır.“İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü'nde Risk Analizi ve Acil Durum Eylem Planının İncelenmesi”adlı bu tez bu iş kolunda çalışanlara yönelik hazırlanan raporların incelenmesini içermektedir. Bu amaçla İstanbul Orman İşletmesi için hazırlanan bu iki rapor incelenmiş ve eksikler ve artı yönler tespit edilerek çalışmanın sonunda sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Due to industrialization and technological developments in the world and Turkey in particular, many problems were rised up with the health and safety of workers in the workplaces. This negativity both labor productivity and for the staffs it caused many health problems. In order to overcome these problems events involving many legal regulations and measures has occurred. Today working on forest science sectors is one of the most demanding business working in forest areas such as plant species and many of other living things (animals, etc.) are open in order to meet the demands of people from this area in natural conditions. The results of accidents that may occur in the forestry works within the scope of heavy working and occupational health are quite heavy. Therefore, occupational health and safety measures has to be taken in terms of vital importance. Thesis titiled (Evaluation of the Emergency Action Plan and Risk Analysis in Istanbul Forestry Operation Directorate) includes the examination of the report was prepared for working in this business. For this purpose, the forest management and examined these two reports prepared for the missing and the positive direction has been provided at the end of the study.