Halkla ilişkiler bağlamında esnafın polise yönelik algısı: Şahinbey ilçesi örneği
Public relations in the context of police perceptions towards tradesmen: Şahi̇nbey county case
  1. Tez No: 425069
  2. Yazar: MURTAZA KARAKUZULAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ KUYAKSİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Public Relations, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Polis, Algı, Halkla İlişkiler, Gaziantep, Şahinbey
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Yapmış olduğumuz çalışmada halkla ilişkiler bağlamında polis algısını etkileyen faktörler, esnafın polise olan bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Gaziantep ili Şahinbey ilçesinde 205 katılımcı üzerinde anket uygulanmıştır. Ankette polis ve polis hizmetlerine ilişkin 20 soru bulunmaktadır. Sorular 5'li Likert tipinde olup 1-5 arasında puanlanmıştır. Çalışma sonucunda değişen polis-halk ilişkileri doğrultusunda polis imajının da hangi yönde olduğunu/olması gerektiğinin belirlenmesine yönelik önemli sonuçlar elde edilmiştir. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda büyük oranda esnafın polise güven duymasının, sevip-saymasının, desteklemesinin söz konusu olduğu görülmektedir. Bununla birlikte polisin genel imajını daha olumlu hala getirmek adına alınması gereken tedbirlerden veya gerçekleştirilmesi gereken değişikliklerden de bahsetmek olasıdır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to determine the factors affecting the perception of the police in the context of public relations and the tradesmen perspective to the police. For this purpose a survey on 205 participants carried out in Gaziantep-Sahinbey. The survey contains 20 questions relating to the police and police services. The questions are 5-point Likert type and are scored from 1-5. As a result of the study important results were obtained about which direction the police image should be intended for changing police-public relations. In the line with the assessment, it is seen that the public have confidence to the police and support the police. However, it is likely to tell about the changes that the police still bring a more positive overall image.