Türkiye'de özelleştirme uygulamaları ve yap işlet devret modeli bağlamında özelleştirmenin Kars ili analizi
Customizing applications bot model of privatization in Turkey and Kars analysis i̇n context
  1. Tez No: 425182
  2. Yazar: NUH REÇBER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET DENİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Özelleştirme, Yap-İşlet-Devret, Kamusal hizmet, Kars, Customization, Build-operate-transfer, Public services, Kars
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu araştırmanın amacı, Türkiye'deki özelleştirmenin tarihsel süreç içerisindeki uygulama alanlarına, gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının ülke ekonomisine sunduğu iktisadi katkılara değinmektir. Bu bakımdan özelleştirme ve yap işlet devret uygulamalarının yaygınlık kazandığı 1980'li yıllardan günümüze kadar gerçekleştirilen bir süreç söz konusudur. Özelleştirmelerin ve yap işlet devret sistemlerinin aktarıldığı çalışmada özelleştirme hakkındaki düşünceler de ölçülmeye çalışılmıştır. Bu amaçla Kars ilinde yaşayan vatandaşların özelleştirme ve yap işlet devret uygulamaları hakkındaki düşünceleri değerlendirmeye alınmıştır. Kamusal hizmetlerin özel sektöre devri hususunda yol göstermesi hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research, the field of application in the historical process of privatization in Turkey and offer to the realization that privatization practices to address the economic contribution to the national economy. It gained prevalence of care privatization process of the application is transferred from the 1980s until today performed this study aims to measure in thinking about the privatization. For this purpose, the citizens living in the province of Kars customize applications thoughts about the assessment are taken, aimed at guiding the transfer of public services to the private sector issues.