Dönüştürücü liderlik anlayışı ile örgütsel sessizlik arasındaki ilişki-Bir uygulama
The relationship between transformational leadership mentality and organizational silently – An application
- Tez No: 425204
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDOĞAN KAYGIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Liderlik, Dönüştürücü Liderlik, Örgütsel Sessizlik
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kafkas Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışmanın genel amacı, dönüştürücü liderlik anlayışı ile örgütsel sessizlik arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde liderlik kavramı, liderlik teorileri ve dönüştürücü liderlik anlayışı ele alınmıştır.İkinci bölümde örgütsel sessizlik kavramının tanımı, örgüt içindeki önemi, türleri, ortaya çıkışı ve sonuçları açıklanmıştır.Üçüncü bölümde ise dönüştürücü liderlik ile örgütsel sessizlik arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla ampirik bir araştırma yapılmış ve bu araştırma ile ilgili bulgulara ve sonuçlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The general aim of this study is to define the relationship between the understanding of transformational leadership and organizational silence. This study consists of three chapters. In the first chapter, the concept of leadership, leadership theories and understanding of transformational leadership have been studied. In the second chapter, the definition of the concept of organizational silence, its importance in organization, its types, its emergence and its results have been discussed. In the third chapter, an empirical research has been conducted in order to define the relationship between transformational leadership and organizational silence, and the findings and consequences related to this study have been included in this section. Keywords : Leadership, Transformational Leadership, Organizational Silentl