Türkiye'de müşterilerin katılım bankacılığını tercih etme nedenleri
The reasons for preference of participation banks in Turkey
- Tez No: 425663
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. AHMET AKCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Katılım Bankacılığı, Demografik Özellikler, Gelecekte Katılım Bankacılığı ile Çalışma Niyeti, Participation Banking, Demographic Features, Intention of Continuity With Participation Banks
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışmada müşterilerin katılım bankacılığını tercih etme nedenleri araştırılmıştır. Bu kapsamda çalışmada öncelikle çalışmanın teorik alt yapısı geniş bir şekilde açıklanmıştır. Sonra Gaziantep'teki katılım bankalarını kullanan müşterilerden anket tekniği kullanılarak elde edilen 248 veri analiz edilmiştir. Elde edilen bu verilerin analizi sonucunda; müşterilerin demografik özellikleri ile katılım bankacılığını tercih etme nedenlere ilişkin görüşlerin farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Ayrıca müşterilerin gelecekte katılım bankalarını çalışmaya devam etme niyetleri ile katılım bankalarını tercih etme nedenleri arasında görüş farklılığı olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study the preference reasons of customers who uses participation banks are investigated. First of all within this framework the theoric substructure of the study, expressed widely.Then the datas that we collected by using list technique on 248 customers of participation banks in Gaziantep are analysed. As a result of these analyses, dedected thatthe reasons of preference of participation banks are changin related to the demographic features of customers. Besides, there is a diversity of views between continuation wills of customers and the prefering reasons of participation banks.