Kamu kesiminde hizmet içi eğitimin kariyer basamaklarına etkisi: Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü örneği
Impact of the training career levels, in the public sector: The case of Isparta National Education directorate
- Tez No: 426331
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL GÖKDAYI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet İçi Eğitim, Kariyer, Milli Eğitim Bakanlığı, İnsan Kaynakları
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Hizmet içi eğitim konusunun Türkiye'de kariyer kavramının gelişmesi ile beraber hız kazandığı görülmektedir. Kariyer kavramı önceleri kamu kurumu dışındaki özel sektör tarafında kullanılmakta olduğu, hizmet içi eğitim kavramının ise daha çok kamu kurumlarında kullanıldığı görülmektedir. Son yıllarda kariyer ve hizmet içi eğitim kavramı birlikte kullanılmaya başlanmıştır. Eğitim meselesi her durum ve meslek için önemli bir konudur. İş yaşamında iş ile ilgili alınan hizmet içi eğitimler sonucunda işin kalitesi ve veriminin artması hedeflenmektedir. Çalışanın aldığı bu hizmet içi eğitim, işine, işverenine, ürünlere katkısı olduğu kadar eğitimi alan personele de ölçülen ve ölçülemeyen çeşitli katkıları elbette olacaktır. Bu çalışmamızda“Kamu Kesiminde Hizmet İçi Eğitimin Kariyer Basamaklarına Etkisi: Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü Örneği”konu başlığı altında kamu kesiminde çalışanların almış olduğu hizmet içi eğitimlerin kariyerlerine olan etkisi incelenmiştir. Hizmet içi eğitim, kariyer, kamu kurumları ve çalışanları üzerine literatür çalışma yapılmıştır. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan tüm personeli kapsayan örnek alanı içinde anket çalışılmıştır. Ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince bu çalışma desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
In-service training in the career development of the concept of the subject together with Turkey seems to gain speed. The concept of career outside of public institutions before being used in the private sector side, the concept of in-service training have been used mostly in public institutions. In recent years, the concept of career and training have been used together. For each case a matter of education and occupation is an important issue. Business life as a result of work-related in-service training received and the quality of work is aimed to increase efficiency. That it receives in-service training of employees, job, employer, contributes to the product as well as training staff in areas that can not be measured and quantified various contributions will be of course. In this study,“in Public Sector Service Training Career Step Effects on: Isparta Directorate of Education Case”topic under the heading of public sector employees have received in-service training of their careers, which were investigated. Service training, of their careers, which were investigated. Service training, careers, public institutions and literature study was conducted on employees. Isparta covering all the staff working in the Directorate of Education in the survey sample areas studied. In addition, Süleyman Demirel University Scientific Research Projects Coordination Unit has been supported this study.