Ortak sağlık güvenlik birimlerinin işleyişi
Operation of common health safety unit
  1. Tez No: 426652
  2. Yazar: UMUT ELBİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VİLDAN ENİSOĞLU ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyal Hizmetler, Social Services
  6. Anahtar Kelimeler: İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri, Ortak Sağlık ve Güvenlik birimleri, yardımcı sağlık personeli, Workplace Health and Safety Units, Joint Health and Safety Units, Allied health personnel
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi bünyesinde bulunması gereken personeller ve firmalar için hazırlanması gereken p rosedürler ve yapılması gereken yükümlülükler anlatılmaktadır. İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ve Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri'nin kuruluşu, yapısı ve işleyişi, iş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimliği hakkında bilgi vermektedir. İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ve Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin kurulması, işleyişi, çalışanları ve ilgili yönetmelikte belirtilen hususlar, iş güvenliği uzmanlığını hakkındaki yasal düzenlemeleri hakkında bilgilendirmektir. İşyeri hekimliği hizmeti, Yardım cı sağlık personeli hizmeti, hakkındaki yasal düzenlemeleri hakkında bilgilendirmek. İşyerlerinde aylık çalışma veya yıllık çalışma, acil durum gibi planları örneklerle yönetmeliğe göre açıklayarak bilgilendirmektedir.
Özet (Çeviri)
Joint Health and Safety Unit within the company should have staff and procedures to prepare for and describes the obligations to be done.Workplace Health and Safety Units and Joint Health and Safety Unit organization, structure and functioning, provide information on occupational safety and occupational medicine expertise.The establishment of Workplace Health and Safety Units and Jo int Health and Safety Unit organization, functioning, staff and conditions stated in the relevant regulations, to inform about the legal regulations on the safety of expertise.Occupational medicine services, paramedical personnel services, to inform about the legal regulations.Monthly or yearly work in establishments are informed by regulations to explain with examples such as emergency plans.