Daf- studierende lehren daf- studierende:Eine empirische studie über das peer- tutorium
Almanca öğretmen adaylarına yönelik akran destekli eğitim uygulamasının incelenmesi
  1. Tez No: 427397
  2. Yazar: EMİNE TOK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLTEN GÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Akran Destekli Öğrenme, Almanca Öğretmenliği Bölümü, Dilbilgisi Edinimi, German Language Teaching Department, grammar acquisition, Peer- Tutorial
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Alman Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışma deneysel nitel bir araştırma olup akran destekli öğrenme yaklaşımının Almanca dilbilgisi öğrenme süreci üzerindeki etkilerini araştırmaktadır. Almanya deneyimi olan ve olmayan öğrenciler ile iki kişilik grup çalışması şeklinde yürütülmektedir. Araştırmanın çalışma grubu Uludağ Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünden 6 öğrenci tarafından oluşturulmuş olup çalışma 2015 Bahar Yarıyılında 6 haftalık bir süre zarfında gerçekleştirilmiştir. Elde edilmiş bulgular etkileşim, bilgi artışı ve Almanca dilbilgisine karşı tutum doğrultusunda incelenmiştir. Veri bankası ışığında Almaca Öğretmenliği bölümünde ileriye dönük uygulanabilirlikler ve olası gerçekleştirilebilir araştırma perspektifleri görüşülecektir.
Özet (Çeviri)
The present study is an empirical qualitative study which is examines the Peer-Tutorial influence on the grammar acquisition of the German as a foreign language. It is conducted in collaboration with students disregarding their experience in Germany. This study was carried out with 6 students studying in the German Language Teaching Department of Uludağ University, during spring term 2015 for a period of 6 weeks. The accumulated data are analyzed in regard of the interactions taken place, knowledge increase and opinions towards the German grammar. The results are discussed with regard to future education of German Language Teaching Department and possible research perspectives are discussed.