Emniyet müdürlüğünde çalışan polis memurlarının serbest zaman değerlendirilmesinin araştırılması
The leisure time i̇nterest of the police officers that working in the district police department
- Tez No: 431352
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FİKRET RAMAZANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Serbest zaman, polis memuru, iş yoğunluğu
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışma, Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurlarının serbest zamanlarını değerlendirme faaliyetlerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın evrenini Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurları, örneklemini ise Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapıp ankete katılan 29'u bayan 146'sı erkek olmak üzere toplam 175 kişi oluşturur. Anketten elde edilen verilerin analizleri SPSS 22 programı ile yapılmıştır. Araştırmanın sonucunda polis memurlarının %45,1'inin 21-30 yaş aralığında olduğu, %74,9'unun evli olduğu, %56'sının 1-2 çocuğa sahip olduğu, %59,4'ünün gelirinin 3001-4000 arasında olduğu, %64,6'sının ilçede doğduğu, %36'sının 1-5 yıl arasında EGM'de hizmet ettiği, %48,6'sının ekip personeli olduğu, %66,3'ünün 12-24 çalışma sistemine göre çalıştığı, %41,7 oranda serbest zamanı dinlenme zamanı olarak algıladığı, %69,1 oranda günde sadece 1-2 saat serbest zamanı olduğu, %62,3 oranda serbest zamanlarını evde geçirdikleri, %17,1 oranda serbest zamanlarında televizyon izledikleri, %66,9'u serbest zaman etkinliklerine katılamamalarını en çok etkileyenin iş yoğunluğu olduğunu ve %60'ının serbest zamanlarını değerlendirmeleri için teşkilatlarından günlük fazla mesailere düzenleme getirilmesini isteği anlaşılmıştır. Sonuç olarak, polis memurlarının iş yoğunluğu ve çalışma sistemlerinden dolayı serbest zamanlarını değerlendirmede sıkıntı yaşadıklarıyla alakalı anlamlı bilgilere ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study was done to investigate evoluation activities of the police officers who work in Pendik district police department. The police officers who work in Pendik Police Department constitute system of survey, 175 people that are 29 of them are female and 146 of people of them are male who work in Pendik Police Department constitute sample of survey. Datas of analysis which get from questionnaire were done with SPSS 22 program. According to research result, %45,1 of police officers are 21-30 years old, %74,9 of them are married, %56 of them have one or two children, %59,4 of them have 3001-4000 income, %64,6 of them were born in district, %36 of them between 1 and 5 years work in EGM, %48,6 of them are staff member, %66,3 of them work according to 12-24 working system, %41,7 of them think leisure time as a resting time, %69,1 of them have only 1 or 2 hours leisure time in a day, %62,3 of them spend leisure time at home, %17,1 of them watch TV ontheir leisure time, %66,9 ofthem can't join leisure time activities because of their workload. As a result because of police officers workload anda work systems, they have diffuculty while spending their free time. Keywords : Leisure time, police officer, workload