Belediyelere AB üye ülkeleri ile ikili işbirliğinden sağlanan fonlar
Funds received from EU member states and bilateral cooperation from municipalities
  1. Tez No: 432505
  2. Yazar: MEDİNE GÜRSOY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FETHİ GÜRÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetim, Finansman, Avrupa Birliği, Para Fonu, Local Government, Finance, European Union Monetary Fund
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Yerel yönetimlerin yapabileceği hizmetlerin, üstlenecekleri sorumlulukların nitelikleri ve sınırları merkezi yönetim tarafından yasalarla belirlenmektedir. Benzer biçimde bu hizmetleri yaparlarken yararlanabilecekleri kaynaklar da yine merkezi idare tarafından tayin edilmektedir. Kendilerinin yapmaları gereken görevlerini belirlemede gerekse masraf kaynaklarını oluşturmada başvuru yapacakları kanun yapma ve vergi koyma erkleri yoktur. Avrupa Birliği'ne giriş safhasında olan ülkemizde kentleşme anlamında büyük bir role sahip olan belediyeler, kıt ve yetersiz kaynaklarıyla şehirleşmenin gerektirdiği gereksinimleri yerine getirmekle sorumludurlar. Ancak kaynaklarının yetersiz olmasından dolayı kentsel projeleri finanse edebilecek fonu yaratamamaktadırlar. Yüksek enflasyon nedeniyle iç pazardan uzun vadeli fon temini güçlüğü ve belediyelerin çok daha büyük ölçekli kentsel yatırımlara girişmeleri sonucu ortaya çıkan ek finansman gereği, uluslararası firmalardan alınabilecek fonları cazip hale getirdiği görülmektedir. Son zamanlarda özellikle büyükşehir belediyeleri bu amaçla Uluslararası Fonlarını kullanmakta olup, bu tür fonlara olan talep gün geçtikçe artmaktadır.
Özet (Çeviri)
Their services of local administration, the nature of the responsibilities undertaken by the central government and the limits are determined by law. Likewise, these services are determined by the resources they can use when they deal again the central government. Law will apply to both spending resources in establishing themselves in determining the duty and levy taxes should have no powers. Municipalities that have a big role in terms of urbanization in our country in the accession process to the European Union, which are responsible for fulfilling the needs required by the urbanization of scarce resources. However, due to the lack of resources can not create a fund to finance urban projects. Provide long-term funding from the domestic market because of the difficulty and high inflation as a result of large-scale investments of municipalities to engage in urban nature of additional funding needed, and attract funds from international organizations will be provided. In recent years, especially in metropolitan municipalities are in use for this purpose the International Fund, the demand for such funds has been increasing day by day.