Öğretim uygulamaları dersi yeterlik ölçeğinin Türkçe adaptasyon çalışması
Turkish adaptation study of 'instructional practices qualification' scale
- Tez No: 432687
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZEHRA NUR ERSÖZLÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Ölçek Adaptasyonu, Öğretmenler, Öğretim, Öğrenme, Öğretim uygulamaları yeterliligi, Scale Adaptation, Teacher, Teaching, Learning, Teaching Practices
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada Endeley (2014) tarafından geliştirilen“Öğretmenlerin öğretim uygulama etkinliği yeterlilik ölçeği”nin Türkçeye uyarlama calışması yapılarak geçerlik ve güvenirlik düzeyleri araştırılmıştır. Bu çalışma Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde öğrenim gören öğretmen adaylarının (n=196) katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler SPSS 22.0 paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuçlara göre ölçeğin Türkçe versiyonunun geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The study which is the teacher's teaching practice activity is developed by Endeley (2014) and the study of proficiency scale and reability is investigated by adapting Turkish.The present study, at Gaziosmanpasa University's studying of preservise teachers conducted with the participation (n=196). The result obtained using SPSS 22.00 program analyzed. According to the results the Turkish version which validity and reliability assessment and evaluation means to be determined