The formal functions of travels and pastoral descriptions in Don Quixote and Joseph Andrews
Don Quixote ve Joseph Andrews adlı yapıtlarda yolculukların ve pastoral betimlemelerin biçimsel işlevleri
- Tez No: 43302
- Danışmanlar: PROF.DR. SEYFİ KARABAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Okuma Edimi, Okuma Süreci, Biçimsel Öğe, Dizinsel Anlatı Birimi, Dizisel Anlatı Birimi, Dizinsel Okuma Düzeyi, Eş Zamanlı Okuma Düzeyi, Betimleme. İv, Act of Reading, Reading Process, Technical Device, Syntagmatic Narrative Unit, Paradigmatic Narrative Unit, Diachronic Level of Reading, Synchronic Level of Reading, Description. Ill
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
- Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
oz DÛM QUIXOTE VE JOSEPH ANDREWS ADLI YAPITLARDA YOLCULUKLARIN VE PASTORAL BETİMLEMELERİN BİÇİMSEL İŞLEVLERİ Saraçoğlu CANLI, Ayşen Yüksek Lisans Tezi, İngiliz Edebiyatı Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Seyfi KARABAŞ Şubat, 1995, 104 sayfa. Bu çalışmada Don Quixote ve Joseph Andrews adlı yapıtların ilk bakışta ardarda dizilmiş serüvenlerden oluşuyor gibi görünmelerine karşın okuyucu tarafından nasıl birer bütün olarak algılandıkları incelenmektedir. Okuyucunun bu yapıtların bir araya getirilmiş kopuk anlatı parçacıkları değil birer bütün oldukları izlenimini edinmesinin asıl nedeninin yolculukların ve pastoral betimlemelerin biçimsel öğeler olarak kullanılışı olduğu ileri sürülmektedir. Tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çalışmanın amacı ve kapsamı açıklanmaktadır. Okuma edimi yolculukların ve pastoral betimlemelerin biçimsel işlevlerinin anlaşılmasında temel olarak görüldüğünden, ikinci bölüm bu edim üzerine kısa bir incelemeye ayrılmıştır. Üçüncü ve dördüncü bölümlerde, yolculukların ve pastoral betimlemelerin okuyucunun bu yapıtları algılayışını biçimlendirme yolları bu iki esere göndermelerle incelenmektedir. Beşinci bölümde varılan sonuçlar sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE FORMAL FUNCTIONS OF TRAVELS AND PASTORAL DESCRIPTIONS IN BOM QUIXOTE AND JOSEPH ANDREWS Saraçoğlu CANLI, Ayşen M.A. in English Literature Supervisor: Prof.Dr. Seyfi KARABAŞ February, 1995, 104 pages. This study examines the reason why the reader perceives Don Quixote and Joseph Andrews to be unified although these works first seem to be made up of adventures which are strung one after another. The use of travels and pastoral descriptions as technical devices is argued to be the main cause for the reader's impression that these works are unified wholes rather than detached bits of narrative thrown together. The thesis consists of five chapters. In Chapter I the aim and the scope of the study are specified. The second chapter is devoted to a brief analysis of the act of reading since it is regarded as basic to understanding the formal use of travels and pastoral descriptions. In Chapters III and IV, the ways travels and pastoral descriptions shape the reader's perception of Don Quixote and Joseph Andrews are analyzed with references to both works. Chapter V presents the conclusions reached.
Benzer Tezler
- Benzin motorlarında indirgenmiş kinetik model uygulaması
Reduced chemical kinetic model application to spark ignition engines
CÜNEYT UYKUR
- Kapadokya bölgesindeki Kaya Oyma Oteller-Uçhisar örneği
Rock Carved Hotels in Cappadocia region-Uçhisar example
GAMZE ERDOĞAN
- Ticari banka yönetimi ve Türk ticari bankalarının temel yönetim sorunları
The management of the commercial bank and the basic problems of the Turkish comercial bank
AYŞE ÇİĞDEM ÖNAL
- Bina ve şehir biçimlenmesinde felsefe ve kuram
The Influence of philosophy and theory on the form of building and city
YASEMİN ALKIŞER
- Anklaşman sistemlerinin hatada güvenli bir PLC ile gerçeklenmesi
Implementation of the interlocking systems by fail-safe PLC
EMRE DİNCEL
Yüksek Lisans
Türkçe
2013
Elektrik ve Elektronik Mühendisliğiİstanbul Teknik ÜniversitesiKontrol ve Otomasyon Mühendisliği Ana Bilim Dalı
DOÇ. DR. SALMAN KURTULAN