Türkiye ve Brezilya'da sağlık turizmi: Bir karşılaştırma
Health tourism in Türkiye and in Brazil: A comparison
- Tez No: 434480
- Danışmanlar: PROF. DR. KAMİL AHMET KÖSE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Turizm, Health Care Management, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Turizm, Sağlık, Sağlık Turizmi, Tourism, Health, Health Tourism
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kuruluşlarında Yönetim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Turizm sektörü neredeyse bütün dünyada yoğun bir şekilde ilgi gösterilen bir sektördür. Bunun en önemli nedeni ise, dünya genelinden en hızlı gelişen sektörlerden biri olmasıdır. Turizmin çeşitleri çoktur, belki en eskisi olan, sağlık turizmi, özellikle son yıllarda önem kazanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, sağlık turizmi sektöründe son senelerde gelişmiş olan iki ülke, Türkiye'de ve Brezilya'da sağlık turizminde yapılan faaliyetleri inceleyip kıyaslandıktan sonra bu iki ülkedeki sağlık turizmi geliştirmek için yapılabilecek girişimler ortaya koymaktır. Türkiye ve Brezilya'daki sağlık turizmi değerlendirmek üzere SWOT analizi kullanılmıştır. Türkiye'nin ve Brezilya'nın sağlık turizminde güçlü ve zayıf yönleri, riski ve tehditleri ile ilgili bilgi edinerek geleceğe yönelik fırsatları, öneriler olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Tourism is an important, even vital source of income for many countries. The most important reason is that it is one of the fastest-growing sector in the world. There are numerous types of niche tourism or specialty form of tourism one of them, health tourism, is gaining importance in the recent years. The purpose of this study is to compare health tourism in Turkey and Brazil, in the last few years these two countries have been showing a growing performance in health tourism industry. SWOT analysis was used to evaluate health tourism in Turkey and in Brazil. After analyzing the strengths and weaknesses, opportunities and threats in health tourism in Turkey and in Brazil some opportunities for the future of the health tourism in these two countries are presented as suggestions.