Türkiye'de keman eğitimi alanında yazılmış lisansüstü tezlerin konu ve türleri yönünden incelenmesi
Master degree thesis written in the field of violin education
- Tez No: 435234
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN YÜKRÜK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Keman, keman eğitimi, lisansüstü tezler, Violin, violin education, master degree thesis
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu çalışma Türkiye'de keman eğitimi alanında yazılmış lisansüstü tezleri kapsamaktadır. Tezler taranarak konularına göre sınıflandırılmıştır. Veriler Ulusal Tez Merkezi'nden elde edilmiş olup, 89'u yüksek lisans, 28'i doktora olmak üzere toplam 117 tezi kapsamaktadır. Tezler içerik ve konu başlıklarına göre;“Keman Eğitimi, Yöntem ve Metotları”,“Keman Eğitimi Programları”,“Eser, Etüt ve Kaynak Analizi”,“Keman ve Geleneksel Türk Müziği”,“Kemanın Yapısal Özelliği”,“Keman ve Biyofiziksel Yapı”ve“Keman ve Müzik Kültürü”olmak üzere 7 başlıkta gruplandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study includes master degree thesis written in the field of violin education. Thesis were classified according to their subject by scanning. The data were obtained from the National Thesis Center and it comprises a total of 117 thesis; 89 of them are master degree, 28 of them past graduate thesis. Thesis were grouped in seven titles according to their contant and topic title which are“Violin Education, Their Procedure and Methods”,“Violin Education Programmes”,“The analyze of Work, Etude and Source”,“ Violin and Traditional Turkish Music”,“The Structural Featue of The Violin”,“Violin and Biophysical Structure”and“Violin and Music Culture”