İşletmelerarası (B2B) e-ticarette etkin e-ticaret sitesi tasarımlaması: Yaşar Birleşik Pazarlama (YBP) e-ticaret sitesi araştırma projesi
Effective e-commerce site design at business to business (B2B) e-commerce: Yaşar Bi̇rleşi̇k Pazarlama YBP) e-commerce website research project
- Tez No: 435327
- Danışmanlar: PROF. ÖMER BAYBARS TEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: e-Ticaret, B2B, İşletmeler Arası Ticaret, Web Sitesi Tasarımlaması, e-Ticaret Sitesi, e-Commerce, B2B, Business to Business e-Commerce, Website Design, e-Commerce Website
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ve Finansman Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Küreselleşme ve teknolojik gelişmelerin paralel olarak ilerlemesi sonucu ticari hayatın yaşam biçimi değişmiş ve“Yeni Ekonomi”ortaya çıkmıştır. Yeni ekonomin ana yapılarından olan internetin ticaret ile buluşması ile de“e-Ticaret”doğmuştur. e-Ticaretin yeni bir satış kanalı olarak ticari hayata girişi ve karlı alternatifler sunması ile işletmelerin merceği altına girmiştir. e-Ticaretin sunduğu kolaylıklar ve imkanlar, taraflarına geniş bir alanda faaliyet gösterme imkanı sağlamıştır. Özellikle işletmeler, İşlemeler arası (B2B) ticarette e-ticaretin sunduğu zengin olanakları değerlendirmek için platformlar oluşturmuştur. e-Ticaretin gelişimi ile İşletmeler arası (B2B) ticaret yapan işletmeler, etkin bir e-ticaret sitesi tasarımlanması ile oluşabilecek yararları irdelemiş ve bu aşamaların nasıl ilerlemesi konusunda araştırmalar yapılmışlardır. Amacı işletmeler arası (B2B) e-ticarette etkin bir e-ticaret sitesinin tasarımlamasının aşamalarını incelemek olan bu çalışmada; işletmeden işletmeye (B2B) ticaret yapan, bir dağıtım ve pazarlama firması olan Yaşar Birleşik Pazarlama (YBP)'nın rekabet avantajı sağlamak amacıyla oluşturduğu B2B e- ticaret sitesi tasarımlaması incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The commercial life lifestyle changed and“new economy”has emerged in parallel with the progress of globalization and technological development results. e-Commerce was born to meeting with the trade and the internet which is the main structure of the new ecenomy. Businesses focused with e-Commerce as a new sales channel to offer commercial life transition and profitable alternatives. e-Commerce presented by facilities and oppotunities to parties of commerce has provided opportunity to operate in a wide area. Especially businesses, created the e-platform to evaluate the valuable oppotunities at business to business (B2B) e-commerce. With evolution of e-commerce, businesses which is enganged with business to business commerce, eloborated design of effective e-commerce site with alternatives and researched how to progress them. The aim of design of effective e-commerce site in business-to-business (B2B) e-commerce to examine the stages of design; effective website design at business to business (B2B) e-commerce is investigated for Yaşar Birleşik Pazarlama (YBP) distribution firm which is engaged B2B commerce.