A software development for the promotion of energy-efficient household appliances
Enerji tasarruflu ev aletleri tanıtımı için bir yazılım geliştirmesi
- Tez No: 436117
- Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. FEHMİ GÖRKEM ÜÇTUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Enerji Verimliliği, Enerji Tüketimi, Ev Aletleri, Optimizasyon, Yazılım, Energy Efficiency, Energy Consumption, Household Appliances, Optimization, Software
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Hızla artan nüfus ve teknolojik gelişmeler konut sektörünün en çok enerji tüketen sektörlerden biri olmasına sebep olmaktadır. Ev aletlerinin enerji tüketimindeki artış, bu sektördeki enerji verimliliğinin eksikliğini göstermektedir. Bu nedenle binalardaki enerji tüketimini azaltmak amacıyla ev aletlerindeki enerji verimliliğinin iyi bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. Binalardaki enerji verimliliği hakkında yapılan önceki araştırmaların çoğunluğu daha çok akıllı ev sistemleri, enerji yönetimi sistemleri, akıllı metre ve sensörler gibi farklı sistemleri sunmaya odaklanmaktadır. Binalardaki enerji tüketimini azaltmalarına rağmen kurulumları pahalı olduğundan insanların büyük bir çoğunluğu bu sistemleri kullanmayı tercih etmemektedir. Ayrıca bu araştırmalar enerji verimi en yüksek ev aletlerinin nasıl seçileceğine de değinmemektedirler. Bu nedenle tüketicilere daha iyi yardımcı olabilmek amacıyla bizim modelimiz enerji verimi en yüksek ev aletlerinin neler olduğunu tüketicilerin hayat stillerine dayanarak sunmaktadır. Bu çalışmadaki temel amacımız ev aletlerinin enerji tüketimini minimuma indirmektir.
Özet (Çeviri)
Growing the population and developing technology are causing the residential sector consume the biggest energy consumers and gas emissions in the world. The rapid increase of the energy consumption and prices by appliance has pointed out the lack of energy efficiency in that sector. Therefore, a good understanding of energy efficiency by home appliances is required in order to reduce energy consumption in buildings. The majority of previews studies in the energy efficiency of buildings have focused more on proposing different systems like smart home systems, scheduling operating systems, energy management systems, smart meters and sensors. Despite the fact that these systems can reduce energy consumption in buildings, but since installation of these systems mostly are expensive and also require internet connections, therefore totally they may not optimally help different types of consumers to reduce their energy consumption in home. On the other hand, they didn't mentioned how to choose the most energy efficient and suitable appliances for different consumers. Therefore in order to guide consumers in this way effectively, we proposed an approach which point out the gap in the previews works to improve energy usage in homes. In another word, this study aims to propose a model which can optimally reduce energy consumption of household appliances through aiding consumers to find out the most suitable energy efficient appliances based on their life style in homes. We have developed software in order to implement our model perfectly and making life easy for different consumers to obtain useful information.