Eleştirel halkla ilişkiler bağlamında ekoloji ve kadın: Gerze Direnişi örneği
Ecology and woman in the context of critical public relations: Gerze Resistance case
  1. Tez No: 437277
  2. Yazar: ELİF ALDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FUNDA BAŞARAN ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Alt politika, beden, bellek, devletin baskı aygıtları, devletin ideolojik aygıtları, direniş, diyaloğa dayalı halkla ilişkiler, diyalojik ilişki, ekolojik emek, ekoloji mücadelesi, eleştirel sosyal bilim yaklaşımı, ezenler, ezenlerin eylem kuramı, ezilenler, ezilenlerin eylem kuramı, ezilenlerin pedagojisi, feminist yaklaşım, Gerze, karşı bellek, kent emekçisi, kent hakkı mücadelesi, kır emekçisi, kolektif bellek, mekân, mücadele, özne, praksis, sistem halkla ilişkileri, termik santral, Yaykıl köyü, Sub-politics, body, memory, repressive state apparatus, ideological state apparatus, ressistance, critical public relations, critical public relations based on dialogue, dialogic relationships, ecologic labour, ecologic struggle, critical social sciences approach, oppressor, the theory of the action of the oppressors, oppressed, the theory of the action of the opressed, pedagogy of the oppressed, feminist approach, Gerze, antimemory, urban labourer, urban beneficium struggle, country labourer, collective memory, space, struggle, subject, praxis, system public relations, thermal power station, Yaykıl village
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 166
Özet
Gerze Ekoloji direnişi, ezilenlerin pedagojisi ve eleştirel halkla ilişkiler bağlamında mercek altına alınarak incelenmiştir.Gerze halk direnişi, termik santrale karşı 6 yıl boyunca yürütülmüş ve 2015 yılında başarıyla sonuçlanmıştır. Kadınlar bu tarihi direnişin ana özneleri olmuş ve en önde mücadele etmişlerdir. Bu süreç kadınların bilinçlenmesini ve özgürleşmesini sağlamıştır. Ezilenlerin mücadelesinin bir örneği olan bu ekoloji mücadelesinin başarıya ulaşmasında en önemli etken; öznenin; mekan, beden ve belleği iktidarın kuşatmasından, diyaloğa dayalı eleştirel halkla ilişkiler örgütlenmesiyle kırması ve ezilen olarak öznenin kendi mekan, beden ve bellek siyasetini üretmesidir.
Özet (Çeviri)
Gerze ecology resistance has been focused on and analysed in context of critical public relations and pedagogy of the oppressed. Gerze's civil resistance was held against the construction of a thermal power station on a plentiful area and upon completion of 6 years struggle achieved in 2015. Women were the main subjects who took part in the front of this historical resistance. This resistance period, woman became aware of what is really going on around them and after the consciousness they got freedom. Since this case is a successful struggle of the oppressed, when analysed how it happened, it can been seen that the success came from the subject's breakthrough in the realm of space, body and memory.This was achieved by the help of critical public relations based on dialogue and the oppressed subject's production of their own politics of space, body and memory.