Toplumsal cinsiyet eşitliği koordinatörlükleri ve Türkiye Kadınları Sosyal statü Ajansı
Gender equality coordination units and Social Statu Agency of Turkey Women
- Tez No: 437288
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP VARCIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Kadın, Sosyal Diyalog, Sosyal DiyalogMekanizma, Woman, Social Dialog, Social Dialog Mechanisms
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 196
Özet
Bu çalışma ile Türkiye kadınlarının sosyal statülerinin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesinin aracı olarak Battalgazi Belediyesi tarafından ortaya konan iyi uygulama örneklerinden ilham alınarak tarif edilen sosyal diyalog mekanizması kimliğinde bir kurum önerisinde bulunulmaktadır. Bu önerinin alt metnini ise kadınların sosyal statülerini belirleyen eğitim, sağlık, çalışma hayatı, karar alma mekanizmaları gibi temel konular ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması sorumluluğu ile görevli mevcut idari yapılar üzerinden gerçekleştirilen analiz oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study recommends institutions under the identity of social dialog mechanism, which is described as a means to improve and strengthen the social statuses of women in Turkey inspired by Battalgazi Municipality's good practices examples. Sub-text of this recommendation consists of the outputs of the study in terms of basic aspects such as education, work life and decision making mechanisms which define the social statuses of women and the institutions which are established with the responsibility of achieving the goal of gender equality.