Tokat yöresi halk ezgilerinin müzikal analizi
Musical analysis of folk songs of Tokat region
- Tez No: 438435
- Danışmanlar: PROF. SABRİ YENER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Tokat, Türkü, Makam, Türk Halk Müziği, Kültür, Tokat, Folk Songs, Mode, Turkish Folk Music, Culture
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ordu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 297
Özet
Bu araştırma Tokat yöresi halk ezgilerini müzikal açıdan incelemeyi amaçlamıştır. Bu çalışmada türkülerin makam ve usul bakımından analizi yapılmıştır. Bu bağlamda incelenen türküler bu konular kapsamında sınırlandırılmıştır. Betimsel bir nitelikte olan bu incelemede tarama modeli kullanılıp türküler yukarda bahsedilen konular kapsamında analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda ise araştırma kapsamına giren konular dahilinde mevcut durum ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aims to examine the folk melodies of Tokat musically. In this topic have been analyzed in the context of makam and methods . Folk songs examined in this context is limited to the scope of these topics. In this review which is descriptive nature, screening method is used and folk songs within the scope of the topics mentioned above were analyzed. As a result of the study the current situation has revealed within the topics that covered in the research.