Futbol da 11-12 yaş erkek çocukların da farklı boyut ve ağırlıktaki topların top sürme ve pas tekniği gelişimine etkisi
The purpose of this study is to examine the effects of the balls which are in different size and weight to the improvement of passing and dribbling tehcnique of 11-12 age boys
  1. Tez No: 440063
  2. Yazar: VEDAT ÇOLAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAMİL ERDEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol Topu, Futsal Topu, Pas Verme, Top Sürme, Football, Futsal Ball, Passing, Dribbling
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmanın amacı 11- 12 yaş erkek çocuklarında farklı boyut ve ağırlıkta (futsal-futbol) topların pas verme ve top sürme becerisine olan etkisinin incelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda araştırmanın örneklem büyüklüğünü Çerkezköy' de ilköğretim birinci kademedeki 11 ve 12 yaşındaki, futbol eğitimi almış ve bu branşta herhangi bir kulüp deneyimi olan haftanın 3 günü, günde 70 dk. antrenman yapan ve kasıtlı yöntemle seçilmiş spor yapma seviyeleri birbirine yakın tüm lisanslı erkek öğrenciler oluşturmakta ve bu öğrenciler içerisinden kasıtlı yöntemle gönüllü olarak seçilmiş olan 24 erkek öğrenci araştırma grubuna alınmıştır. 24 erkek öğrenciden 12'si hafif topla çalışma grubu (HTÇG) diğer 12'si ise ağır topla çalışma grubunu (ATÇG) oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında Antropometrik Ölçümler (Boy Uzunluğu, Vücut Ağırlığı Ölçümü) ve Mor– Christian genel yetenek futbol testi (Top Sürme ve Pas Verme) uygulanmıştır. Araştırma sonucunda futbol ve futsal topu ile antrenman yapan çocukların 8 hafta sonunda pas verme becerileri gelişmiştir. Bununla beraber top sürme becerileri farklılık göstermemiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study 11 - 12 age boys with different size and weight (futsal-soccer) the ball passing and dribbling ability to examine the effect of. For this purpose, the sample size of the study in the first level of primary education in Çerkezköy 11 and 12-year-old football any club with experience in this industry and have received training 3 times a week, 70 min per day. Engaged in training, all licensed levels of the sport the method you have chosen and deliberate close to each other to constitute male students, and students from within a method, which is deliberate as a group to be selected as a volunteer with student research 24 male were taken. 24 men and 12 collect light ball from the student working group (LBCG) while the other 12 heavy ball hitters working group (HBCG) form. The scope of the research, anthropometric measurements (height, body weight measurement) and Mor– Christian general soccer ability test (dribbling and passing) was applied. As a result of research at the end of 8 weeks of football and Futsal who trains with the ball passing skills the children have developed. Nevertheless dribbling skills did not differ.